Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

2. juli 2019 08:11

Indbrudstyve idømt flere års fængsel

DNA-spor var med til at fælde to mænd på 29-årig og 30-årig, som i Retten i Randers blev dømt hhv. tre et halvt og fire års fængsel for indbrud og for at have transporteret en stjålet riffel rundt i en bil.

Retten i Randers udefra forfra

Foto: Østjyllands Politi

I slutningen af 2018 stjal de to mænd smykker, elektronik og andre værdigenstande for mange tusinde kroner fra et hjem i Randers NV.

 

Derudover fik mændene også fat i en nøgle til beboernes bil, som de kørte væk i.  Det lykkedes senere politiet at spore bilen, der stod forladt på en p-plads i Vivild på Djursland. 

Spor i bilen fik Østjyllands Politi til at rette søgelyset mod den 29-årige mand. Mistanken blev bekræftet nogle dage senere, da Nordjyllands Politi fik en anmeldelse om et indbrud i Aalestrup, hvor der var blevet stjålet en riffel. Riflen forsøgte den 29-årige og hans 30-årige bekendte efterfølgende at sælge. Det fik politiet nys om, og de to mænd blev i begyndelsen af januar begge anholdt. 

 

Svindlede på DBA

DNA-spor koblede desuden den 29-årige mand til et indbrud begået i oktober i en privat villa i Randers og et indbrud på Auning Bibliotek i december. Den 30-årige ven viste sig også at have andre ting på samvittigheden.  Blandt andet flere tilfælde af bedrageri, hvor han havde sat ting til salg på Den Blå Avis, som han modtog penge for uden at levere de lovede varer. Alle forhold som mændene blev dømt for sammen med indbruddet i Nordjylland. 

Derudover blev begge dømt for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder og en lang række færdselsforseelser. 

Den 30-årige fik en dom på fire års fængsel, mens den 29-årige blev idømt tre et halvt års fængsel. En dom, som anklagemyndigheden var godt tilfreds med. 

”De to mænd blev samlet dømt for over 100 forhold, de har stjålet værdier for rigtig mange penge fra sagesløse borgere og kørt rundt med et farligt våben. På den baggrund er jeg tilfreds med, at retten idømte begge en længere fængselsstraf, ” siger senioranklager Jakob Beyer. 

Den 30-årige mand ankede på stedet, mens den 29-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til at anke. 

 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.