Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

12. august 2022 12:56

Østjyderne er trygge og har stor tillid til politiet

Et meget stort flertal af borgerne i Østjylland føler sig trygge i deres nabolag, og tilliden til politiet er meget høj. Det viser Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse for 2021.

Fodpatrulje i Aarhus Vest

Foto: Lars Aarø

Hele 88,6 procent af borgerne i Østjyllands politikreds svarer i undersøgelsen, at de grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag, mens 86,4 procent siger, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem, hvis de får brug for det. 

”Det bekræfter det billede, vi også har af, at Østjylland generelt er et meget trygt sted at bo. Til gengæld skal borgerne kunne regne med, at de får hjælp af politiet, hvis de bliver udsat for noget kriminelt, og det glæder mig, at den tillid i høj grad er til stede,” siger politidirektør Kirsten Dyrman. 

 

Forskelle i Østjylland

Der er forskelle på, hvor stor trygheden er i de forskellige dele af Østjylland. For eksempel er trygheden lidt højere end gennemsnittet på Samsø, i Randers og i Odder, mens trygheden er lidt lavere i den vestlige del af Aarhus. 

”Hvis vi kigger på tallene over en årrække, så kan man se, at der faktisk er sket en meget positiv udvikling i Aarhus Vest, og at mange flere føler sig trygge i området samtidigt med, at de har høj tillid til politiet. Men det er selvfølgelig et område, vi fortsat har et øget fokus på, ikke mindst vores lokale politi derude, som gør en stor indsats for øge trygheden både med forebyggende arbejde og hård kurs over for de kriminelle, ” siger politidirektøren. 

Du kan læse hele tryghedsundersøgelsen på Justitsministeries hjemmeside

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

19. april 2024

Østjyllands Politi

Tæt lørdagstrafik i Randers forventes i forbindelse med biltræf

Lørdag eftermiddag og aften vil en større gruppe bilentusiaster samle sig i Randers for at dele deres fælles interesse for køretøjer. Østjyllands Politi vil i den forbindelse også være til stede byen for at opretholde trafiksikkerheden. Det er politiets forventning, at der dagen igennem vil være tæt trafik på vejene og forlænget rejsetid i og omkring Randers by.

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.