Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

21. oktober 2020 11:08

Østjyllands Politi ophæver visitationszone i Aarhus

Efter nogle uger med ro i det vestlige Aarhus ophæver Østjyllands Politi midnat natten mellem onsdag og torsdag den visitations- og strafskærpelseszone, der blev oprettet efter uro mellem to grupperinger i området.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Det var på baggrund af en ulmende konflikt mellem grupperingerne fra Brabrand og Trillegården, at politiet den 30. september oprettede zonerne. 

Siden er der blevet visiteret 115 personer og ransaget 19 biler. Under visitationerne er der beslaglagt tre stikvåben, to slagvåben, en del patroner, en mindre mængde narkotika og nogle tusinde kroner i kontanter. 

”Vi har lagt et massivt pres på banderne med en lang række visitationer og ransagninger og har fjernet flere stoffer og våben fra gaden. Det er vores vurdering, at visitations- og strafskærpelseszoner har været med til at skabe ro i området, og at vi nu kan lægge dem tilbage i værktøjskassen. Men vi er klar til hurtigt at tage dem frem igen, hvis det bliver nødvendigt, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

 

Indsatsen stopper ikke

Selvom zonerne nu bliver ophævet, fortsætter Østjyllands Politi med indsatsen mod de kriminelle miljøer. 

”Vi vil fortsat have øget patruljering i området, og vores betjente har mulighed for at visitere og ransage, hvis de støder på mistænkelige personer. Derudover efterforsker vi stadig en lang række sager i bandemiljøet for at få de kriminelle stillet til ansvar. Politiets indsats stopper ikke, selvom zonerne stopper, ” siger chefpolitiinspektøren. 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

18. januar 2021

Østjyllands Politi

75-årig mand dømt for årelangt misbrug af steddatter

En 75-årig mand blev i dag ved Retten i Aarhus idømt syv års ubetinget fængsel for have misbrugt sin steddatter seksuelt adskillige gange over en periode på cirka fem år fra steddatteren var 7 til 11 år gammel.

14. januar 2021

Østjyllands Politi

Stedfar dømt for grov mishandling af baby

En 42-årig mand er ved Retten i Randers i en nævningesag blevet idømt fem års fængsel for flere gange i august og september 2019 at have udsat sin lille stedsøn for grov vold og mishandling.

9. januar 2021

Østjyllands Politi

Travl aften for færdselspolitiet i Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling havde fredag aften nok at se til, da de kørte en målrettet indsats omkring Ringvejen i Aarhus med særlig fokus på det vestlige Aarhus.