Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

21. oktober 2020 11:08

Østjyllands Politi ophæver visitationszone i Aarhus

Efter nogle uger med ro i det vestlige Aarhus ophæver Østjyllands Politi midnat natten mellem onsdag og torsdag den visitations- og strafskærpelseszone, der blev oprettet efter uro mellem to grupperinger i området.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Det var på baggrund af en ulmende konflikt mellem grupperingerne fra Brabrand og Trillegården, at politiet den 30. september oprettede zonerne. 

Siden er der blevet visiteret 115 personer og ransaget 19 biler. Under visitationerne er der beslaglagt tre stikvåben, to slagvåben, en del patroner, en mindre mængde narkotika og nogle tusinde kroner i kontanter. 

”Vi har lagt et massivt pres på banderne med en lang række visitationer og ransagninger og har fjernet flere stoffer og våben fra gaden. Det er vores vurdering, at visitations- og strafskærpelseszoner har været med til at skabe ro i området, og at vi nu kan lægge dem tilbage i værktøjskassen. Men vi er klar til hurtigt at tage dem frem igen, hvis det bliver nødvendigt, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

 

Indsatsen stopper ikke

Selvom zonerne nu bliver ophævet, fortsætter Østjyllands Politi med indsatsen mod de kriminelle miljøer. 

”Vi vil fortsat have øget patruljering i området, og vores betjente har mulighed for at visitere og ransage, hvis de støder på mistænkelige personer. Derudover efterforsker vi stadig en lang række sager i bandemiljøet for at få de kriminelle stillet til ansvar. Politiets indsats stopper ikke, selvom zonerne stopper, ” siger chefpolitiinspektøren. 
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.