Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. juli 2019 11:00

Politiet ophæver visitationszone i Aarhus og åbner klublokaler

Fra fredag den 19. juli kl. 12.00 er der ikke længere visitationszone i Aarhus, og samtidigt bliver klublokalerne på Kappelvænget 8 igen åbnet op.

Ophørt visitationszone

Det har Østjyllands Politi besluttet, efter at der i en længere periode har været ro i området, hvor to grupperinger er i konflikt med hinanden.

 

”Vi træffer få bandemedlemmer i området, og når vi visiterer, finder vi meget sjældent våben. Samtidigt har der den seneste tid været relativt roligt derude, så vi vurderer, at der ikke længere er grundlag for at benytte visitationszonen i vores indsats mod banderne,” siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen. 

Politiet har tidligere registreret bandeaktivitet omkring klublokalerne på Kappelvænget 8, og de blev derfor lukket af hensyn til borgernes sikkerhed. Nu bliver lokalerne igen tilgængelige, men politiet vil stadig holde nøje øje med, hvad der foregår på stedet. 

 

Indsats fortsætter

Østjyllands Politi vurderer dog fortsat, at der er en igangværende bandekonflikt, og politiets indsats fortsætter derfor på anden vis. 

”Vi vil blive med at have øget patruljering i området, og vores efterforskning af bandemedlemmerne stopper selvfølgelig heller ikke. Derudover har vi stort fokus på vores forebyggelsesarbejde. Eksempelvis er vi meget opmærksomme på nogle af de unge i området, som måske kunne føle sig fristet af bandemiljøet. Her har vi et rigtig godt samarbejde med kommune og foreninger,” siger politiinspektøren. 

Siden visitationszonen blev genindført den 21. juni, har Østjyllands Politi foretaget 50 visitationer og fundet ni våben – en pistol, et oversavet jagtgevær, fire knive/stikvåben, to slagvåben og en peberspray.

 

Pressekontakt

Politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, tlf. 2270 1294.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.