Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. august 2020 15:23

To mænd dømt: Geværer og pistol fundet i kælder

Et tip ledte i marts Østjyllands Politi til et kælderrum i Risskov, hvor der lå to oversavede jagtgeværer, en revolver og en del ammunition gemt. Fredag blev to mænd på 29 og 30 år så dømt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Den 29-årige blev idømt tre års fængsel, mens den 30-årige, der – ifølge sin forklaring - kun havde været i besiddelse af våbnene i få sekunder, blev idømt fængsel i to år og ni måneder. 

Det var blandt andet dna-spor og optagelser fra videoovervågning, der fik de to mænd dømt. Den 29-årige boede i en lejlighed i samme bygning, som våbnene blev fundet, og han blev kort efter politiets opdagelse anholdt og senere varetægtsfængslet. Den 30-årige mand blev ført anholdt i juni efter nogle måneders efterforskning. 

 

Strafbar besiddelse

”Dommen viser endnu en gang, hvor alvorligt retten ser på besiddelse af skydevåben. En afgørende vurdering ved denne dom var, hvornår der er tale om en strafbar besiddelse af et våben, og hvor kortvarig en besiddelse kan være. Jeg er tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om en strafbar besiddelse, selvom den 30-årige angiveligt kun havde skydevåbnene på sig ganske kort tid, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 30-årige nægtede sig skyldig i besiddelse af våbnene, i dét han forklarede, at han kun kortvarigt havde rørt dem. Han ankede dommen på stedet, 

Den 29-årige erkendte at have været i besiddelse af et af våbnene, men nægtede at det skulle være under særligt skærpende omstændigheder. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke. 

Begge blev varetægtsfængslet efter dommen. 

Pressekontakt 

Specialanklager Jesper Rubow, tlf. 2910 9656 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.