Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

17. august 2020 14:41

Tre mænd tiltalt for grove voldtæger og røverier

Retssagen mod tre mænd, der er tiltalt for særdeles grove røverier og voldtægter begået mod prostituerede kvinder i Østjylland og på Sjælland er nu begyndt.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

To af mændene, der begge er 23 år, er bl.a. tiltalt for i juni sidste år at have tvunget sig adgang til en lejlighed i Aarhus C, hvor to kvindelige prostituerede arbejdede. Kvinderne blev ifølge tiltalen slået gentagne gange, fik sprøjtet peberspray i ansigtet og blev spærret inde på badeværelset, mens mændene gennemrodede stedet for at finde værdier. 

Inden mændene tog derfra med kontanter og smykker voldtog de ifølge anklageskriftet den ene kvinde, og udsatte den anden for anden form for seksuelt overgreb.   

Dagen efter begik den 23-årige ifølge anklageskriftet i Frederiksberg et nyt røveri mod to prostituerede – denne gang på Frederiksberg sammen med en 18-årig mand. Her blev kvinderne slået og truet med kniv, hvorefter den ene blev voldtaget, mens den 18-årige førte en kniv hen over hendes ansigt og arme. 

 

Meget grove forhold

Den ene 23-årige er desuden tiltalt for et groft røveri begået i maj mod et bordel i Favrskov, hvor han truede en kvinde med kniv og bandt hende på hænder og mund med tape, inden han stak af med kontanter og smykker.  

To af mændene blev den 25. juni anholdt, da de ifølge anklageskriftet var i færd med at bryde ind på et bordel i København. 

”Det er nogle meget voldsomme forhold, som mændene er tiltalt for, og der er langt imellem, vi ser så grov en sag, ” siger specialanklager hos Østjyllands Politi, Birgitte Ernst. 

Første retsdag mod mændene begyndte fredag, og der er afsat i alt 15 retsdage i sagen. Mændene er udenlandske statsborgere og risikerer derfor udvisning, hvis de bliver dømt. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Birgitte Ernst, tlf. 2977 9330

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

27. marts 2024

Østjyllands Politi

46-årig mand anholdt efter drab på 41-årig

Østjyllands Politi har tirsdag aften anholdt en 46-årig mand kort tid efter, at en 41-årig mand blev dræbt af knivstik på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby. De pårørende er underrettet.

22. marts 2024

Østjyllands Politi

29 anholdte: Østjysk indbrudsindsats fortsætter – for det gør tyvene også

Østjyllands Politi har de seneste par måneder arbejdet intensivt med at nedbringe antallet af indbrud, og det har givet resultater. Men i påskeferien er tyvene normalt ekstra aktive, og politiet beder derfor borgerne om at være særligt opmærksomme i den kommende uge.

20. marts 2024

Østjyllands Politi

Idømt et års fængsel for lang række butikstyverier

Retten i Aarhus har idømt en 40-årig mand et års fængsel for flere end 70 forskellige tilfælde af tyveri og berigelseskriminalitet. Kriminaliteten er primært blevet begået sidste år i butikker og forretninger i det centrale Aarhus i form af diverse forskellige indbrudstyverier.