Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

28. januar 2019 11:59

Efter røverier, tyverier og vold: Somalisk mand idømt to et halvt års fængsel og udvisning

En 29-årig somalisk statsborger er ved Retten i Aarhus blevet idømt to et halvt år i fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt, efter han blev kendt skyldig i at have begået flere indbrud, røverier og butikstyverier, i vidnetrusler og i at have slået løs på en anden mand med et bælte.

Retten i Aarhus logo indgang

Foto: Østjyllands Politi

Overfaldet med bæltet skete tilbage i juni 2016 på Hammershusvej i Aarhus. Den dengang 27-årige mand havde truet en kvindelig bekendt, og det fik kvindens far til at tage ud for at beskytte sin datter.

 

På stedet traf han den 27-årige, som blev aggressiv, tog sit bælte af og svingede det gentagne gange mod faren, der blev ramt af metalspændet i hovedet og på kroppen, så han blandt andet fik en flænge i hovedbunden. Dagen efter blev den 27-årige anholdt.

I løbet af 2017 og 2018 stod han desuden gentagne gange bag tyverier mod forskellige butikker i Aarhus. I et af tilfældene udviklede det sig til røveri, da han truede personalet og skubbede til en butiksansat så han kunne bringe det stjålne i sikkerhed. 

Den 29-årige mand blev desuden dømt for røveri begået mod to mænd på Klostertorvet, hvor han med vold og trusler tog deres penge. 

 

DNA-match ved flere indbrud

Derudover blev han dømt for flere indbrud, idet hans DNA matchede med DNA, som politiet havde fundet ved efterforskningen af flere indbrud, og flere koster blev fundet i hans hjem. 

 

I alt dømte Retten i Aarhus ham for 34 forskellige forhold, som altså samlet gav en straf på to et halvt års fængsel og udvisning for bestandigt. 

- Den 29-årige har gang på gang brudt loven og flere gange udsat sagesløse borgere for vold og trusler, så jeg er tilfreds med, at der nu er sat en stopper for hans kriminelle handlinger med en fængselsdom og en udvisning for bestandigt, siger senioranklager ved Østjyllands Politi, Jakob Beyer. 

Den 29-årige erkendte flere af forholdene. Han ankede dommen. 

Pressekontakt

Senioranklager Jakob Beyer, tlf. 5124 3641

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.