Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. december 2019 14:13

Unge bandemedlemmer dømt for skydevåben

To unge mænd på 25 og 24 år blev torsdag i Retten i Aarhus idømt hhv. fem og seks års fængsel for at have været i besiddelse af et skydevåben under den bandekonflikt, der var i Aarhus i begyndelsen af 2019.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Begge blev idømt dobbelt straf efter den såkaldte bandeparagraf, da de på gerningstidspunktet var tilhørende én de to rivaliserende grupperinger. 

Den 24-årige blev anholdt om aftenen den 17. april i år på et grønt område ved Reginehøjvej i Aarhus N. Østjyllands Politi havde fået en anmeldelse om uro mellem nogle unge mænd i området, og en betjent, som ankom til stedet, opdagede, at den 24-årige stod og lyste ind i en hæk. Da den 24-årige forsøgte at stikke af, sendte betjenten sin patruljehund efter ham, og den fik standset manden. En anden hund blev sat til at afsøge den hæk, som den 24-årige havde lyst ind i. Her fandt den en bæltetaske med skarpladt revolver i. 

 

DNA-spor ledte til anden mand

På revolveren blev der sikret DNA-spor, der viste sig at stamme fra den 25-årige mand. Han blev derfor også anholdt og ligesom den 24-årige sigtet for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under skærpende omstændigheder.  

Den 25-årige blev desuden dømt for også at have været i besiddelse af en salonriffel i november 2018. Riflen blev fundet under ransagningen af en bil, som blev standset af en patrulje i Viby. 

Den 25-årige blev idømt et opholdsforbud i hele Aarhus Kommune i syv år, som gælder efter afsoning af straffen. Den 24-årige fik et opholdsforbud i et afgrænset område i seks år efter afsoning af dommen. 

 

Tilfreds anklager

Specialanklager Dorthe Lysgaard er tilfreds med rettens afgørelse i sagen. 

”Begge mænd er dømt for besiddelse af en skarpladt revolver, som lå på et offentligt tilgængeligt område, under en væbnet bandekonflikt, som de begge var en del af. Jeg er derfor tilfreds med, at våbnet blev fjernet fra gaden, og at begge blev dømt efter straffelovens §81a, som giver en skærpet straf. ” siger anklageren. 

Begge mænd ankede dommen. 

 

Pressekontakt

Specialanklager Dorthe Lysgaard, tlf. 2269 1114
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

18. april 2024

Østjyllands Politi

53-årig mand fundet død under mistænkelige omstændigheder

Onsdag eftermiddag modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en person var blevet fundet liggende i livløs tilstand på en adresse i Lystrup. Der var forhold omkring dødsfaldet der virkede mistænkelige, og derfor blev et område afspærret, mens politiet undersøgte forholdet nærmere. Den endelige dødsårsag er endnu ikke fastlagt.

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.