Spring til hovedindhold

Forslag

COVID-19 restriktioner

Her kan du læse om gældende restriktioner for museerne.

Læs om COVID-19 retningslinjerne på Politimuseet

Regler for coronapasset

• Test: Et negativt resultat af en covid-19-test, der ved en PCR-test er højst 72 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget, eller ved en antigentest, der er højst 48 timer gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen er foretaget.


• Tidligere sygdomsforløb: Et positivt resultat af en PCR-test, der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammel regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget.


• Vaccination: Et gennemført vaccinationsforløb mod covid-19. Kræver et vaccinationsforløb mod covid-19 to eller flere doser, anses det for gennemført umiddelbart efter den afsluttende dosis. Kræver et vaccinationsforløb mod covid-19 alene én dosis, anses det for gennemført 14 dage efter denne ene dosis.


• Et påbegyndt vaccinationsforløb mod covid-19. Et vaccinationsforløb mod covid19 anses for påbegyndt mindst 14 dage og højst 42 dage efter den første dosis.


Undtagelser:

• Børn under 15 år.


• Personer, der kan fremvise dokumentation udstedt og underskrevet af et kommunalt borgerservicecenter for at være undtaget fra at få foretaget en covid-19-test. Navnet på dokumentationen skal svare til navnet på personens medbragte pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.

Du kan hentte appen coronapas eller printe dit coronapas på sundhed.dk

sundhed.dk kan du logge ind med dit NemID og hente og printe forskellige coronapas

Coronapas og bøder:

Hvis du ikke overholder reglerne om coronapas, kan du få en bøde. Det er ulovligt at bruge et falsk coronapas eller coronapas, der tilhører en anden person.

Der er krav om at bære mundbind eller visir for alle besøgende over 12 år. Dette krav gælder også de ansatte på museet. 

Læs mere om restriktioner og retningslinjer for museerne her: 

 

ODM: retningslinjer for museerne fra 16. januar 2022

Nyhed fra ODM 12. januar 2022: Museerne åbner igen