Spring til hovedindhold

Forslag

Kulturnatten 2021

Kulturnatten 2021 på Politimuseet byder på aktiviteter for både store og små.

Kulturnatten

Politimuseet deltager igen i år, når Kulturnatten løber af stablen fredag d. 15. oktober i tidsrummet kl. 18:00 – 00:00.

I tidsrummet kl. 18-20 har vi børneprogram, hvor de mindste kan prøve politiuniformer – historiske og tidsvarende – i børnestørrelser. Prøv også kræfter med en del af politiskolens fysiske optagelsesprøve: kan du mon hoppe dig ind på politiskolen? Både store og små kan desuden få indsigt i politiets arbejde med fingeraftryk, og du kan blive klogere på dine egne fingre igennem mikroskop. Du kan også få taget dine egne fingeraftryk og få dem med hjem til at hænge op på køleskabet.

For de voksne arrangerer vi mini-byvandringer på Nørrebro med pensionerede politifolk, og inde på museet har vi foredrag med henholdsvis museumsleder Frederik Strand og fhv. leder af Rejseholdet Bent Isager-Nielsen. Bemærk, at tilmelding til byvandringer og foredrag foregår ved ankomst på aftenen. Fordeling vil ske efter først-til-mølle-princippet.

I løbet af aftenen kan besøgende desuden se museets udstillinger, en politibil magen til den fra Olsen-Banden-filmene og hilse på panserbasserne.

 

Se det fulde program og tider nedenfor.

 

Børneprogram

Kl. 18-20: børneprogram med fingeraftryk, børnepolitiuniformer og ’hop dig ind på politiskolen’. Tilmelding er ikke påkrævet.

 

Byvandringer

Vi gennemfører flere byvandringer på Nørrebro med pensionerede politifolk i tidsrummene:
Kl. 18.30 - 19.30
Kl. 19.00 - 20.00:
Kl. 19.30 - 20.30:
Kl. 20.00 - 21.00:
Tilmelding: foregår efter først-til-mølle-princippet ved personligt fremmøde på museet.

 

Foredrag

  • Kl. 20.00 - 20.30 – v/Bent Isager-Nielsen, der fortæller om sit politiliv med udgangspunkt i hans seneste ”I lovens navn”.
  • Kl. 20.45 - 21.15 – v/Bent Isager-Nielsen, der fortæller om sit politiliv med udgangspunkt i hans seneste ”I lovens navn”
  • Kl. 21.30 – 22.00 – v/Frederik Strand om Uropatruljen og Christiania.

 

Tilmelding: foregår efter først-til-mølle-princippet ved personligt fremmøde på museet.
 

Adgang til museet på Kulturnatten

For at få adgang til Politimuseet og aftenens aktiviteter skal der ved ankomst fremvises Kulturpas. Kulturpas kan købes online fra 13. september og fysisk på Politimuseet i åbningstiden fra d. 2. oktober. Se mere information om Kulturpas på Kulturnattens hjemmeside.