Spring til hovedindhold

Forslag

Program for åbent hus i Vejle den 23. april 2022

Arrangementet er åbent fra kl. 10 - 14 på Politiskolens uddannelsescenter (UCV), Soldalen 8, 7100 Vejle.

Åbent hus

Der foregår mange forskellige aktiviteter på samme tid.

 

Hver aktivitet varer 30 minutter, hvorefter du kan gå videre til en ny aktivitet.

 

Der vil være mulighed for at købe mad og drikkevarer til arrangementet.

 

Ud over aktiviteterne er der et legeområde i gymnastiksalen, hvor der er mulighed at lege med bolde – under mors og/eller fars opsyn.

 

Aktiviteter

 

Vejledning om optagelsesforløbet til politiets uddannelser

Hvad skal der til for at blive optaget på Politiskolen? Her kan du få en snak med politistuderende og rekrutteringsmedarbejdere, der ved alt om adgangskravene og optagelsesprøverne til politiets uddannelser.

 

Fysisk optagelsesprøve

Test dig selv i dele af den fysiske optagelsesprøve: længdespring, kropshævninger og bænkpres. Vi konkurrerer om at slå dagens rekord.

 

Rapportsprog

Her dykker vi ned i gerningsstedsbeskrivelsen. Du kan blive klogere på, hvad den skal indeholde? Hvordan den ser ud? Og selv prøve kræfter med at skrive en. Der vil være tegnehjørne til børn og barnlige sjæle, hvor man kan tegne gerningssteder.

Studielivet på Politiskolen i Brøndby

Hvordan er hverdagen og studiemiljøet på Politiskolen i Brøndby? Hvordan er det at flytte til Sjælland for sin drømmeuddannelse? Vi har politistuderende, der sidder klar til at fortælle og svare på spørgsmål.

Studielivet på Politiskolen i Vejle

Hvordan er hverdagen og studiemiljøet på Politiskolen i Vejle? Hvordan er det at gå på en helt ny politiskole? Vi har politistuderende, der sidder klar til at fortælle og svare på spørgsmål.

 

Forebyggelse og samfundsforståelse

Hvordan bruger vi aktivt vores samfundsfaglige viden, når vi uddanner politistuderende? Hvad er forebyggelse, og hvordan kan vi være proaktive i dagens kriminalitetsbillede? Få en forsmag på det her.

 

Politijura

Få et indblik i, hvad de politistuderende lærer, når der står politijura på skoleskemaet.

 

Magtanvendelse

Se med, når vi underviser de politistuderende i forskellige magtanvendelsesteknikker.

 

Kriminalteknik og gerningsstedsundersøgelse

Alt det, som en gerningsmand efterlader, kan blive afgørende i en sag. Du kan høre om undervisningen i kriminalteknik, og derefter prøve kræfter med at sikre fingeraftryk og øvrige spor.

 

Køreuddannelsen på Politiskolen

Er du nysgerrig på de studerendes køreuddannelse? Vi viser videoer fra uddannelsen og får en snak om, hvordan vi træner det i praksis. 

 

Skydesimulator

Her kan du blive klogere på, hvordan vi klæder de politistuderende på til skydeuddannelsen. Vi fremviser og instruerer i brugen af Politiskolens skydesimulator.

 

Skydebane

Her kan du se vores skydebane på Politiskolen og blive klogere på, hvordan vi uddanner de studerende i at håndtere tjenestevåben.

 

Politiskolens øvelsesby

Politiuddannelserne er varierede og praksisnære. Få et kig ind i vores lejligheder, bodega og detention, hvor vi træner forskellige scenarier i praksis under uddannelsen.

 

Politikadetuddannelsen og hverdagen som politikadet

Her kan du blive klogere på politikadetuddannelsen og politikadetternes arbejdsopgaver. Kan du se, om et pas er forfalsket? Ved du, hvad det vil sige at være frihedsberøvet? Kom forbi, og få det testet.

 

Hundepatrulje

Mød en hundefører, der præsenterer sin hund og fortæller om deres makkerskab og hundepatruljens arbejde.

 

Politiets køretøjer og udstyr

Fremvisning af politiets mange forskellige køretøjer, uniformer og sikkerhedsudstyr.

 

Motorcykelbetjent

Hvad laver en færdselsbetjent og hvorfor vælge det som karrierevej? Se en motorcykel, og få testet din viden på færdselsområdet.

 

Internationale karrieremuligheder

Er internationale udsendelser lige dig? Så kom forbi, og hør politifolk fortælle om deres internationale missioner. De vil have billeder, uniformer og andet udstyr med, så du kan komme helt tæt på.

 

Aktionsstyrken

Få et indblik i Aktionsstyrken, deres historie og deres mange opgaver i samfundet.

 

Livvagtstyrken

Oplæg om jobbet som livvagt med mulighed for at stille spørgsmål.