Spring til hovedindhold

Forslag

Politikadet - opgaver og fremtidsmuligheder

Som professionel tryghedsskaber medvirker du til at sikre ro og orden i Danmark.

Karriereveje grafik pr. 24. juni 2019

Arbejdet som politikadet

Som politikadet er du med til at understøtte en vigtig samfundsmæssig opgave. Du har politimyndighed inden for politikadettens opgaveområder og kommer til at arbejde med grænsekontrol og bevogtningsopgaver.

Inden for grænsekontrol beskæftiger du dig med kontrol af køretøjer, personer og dokumenter langs den danske grænse. Desuden varetager du lettere sagsbehandling i forbindelse med grænsekontrollen.

Bevogtningsopgaverne er bevogtning af retslokaler, fareområder, skadesteder og gerningssteder. Der kan også være tale om opgavebistand i forbindelse med transporter eller udsendelse af personer, der er udvist af Danmark.

Politikredse med job for politikadetter

Du kommer til at arbejde i en af de politikredse, der løser grænsekontrolopgaver eller større bevogtningsopgaver. I øjeblikket er det , Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Københavns Politi og Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Fra politikadet til politibetjent

Gennem uddannelsen og arbejdet som politikadet modnes du yderligere og gør dig klar til en videre karriere i politiet. Inden for de første seks år skal du søge optagelse på den overbygningsuddannelse, der fører dig videre gennem politiets basisuddannelse, hvor du bliver uddannet politibetjent.

 

Adgangskravene til overbygningsuddannelsen er de samme som til basisuddannelsen til politibetjent. Prøveforløbet består af en fysisk test, en skriftlig dansk case og en individuel samtale, hvor vi vurderer dine forudsætninger for at gennemføre basisuddannelsen til politibetjent.

 

Overbygningsuddannelsen varer ca. fem måneder, hvorefter du forsætter på 2. og 3. semester af politiets basisuddannelse.

 

Herefter har du et væld af forskellige muligheder for at gøre karriere som politibetjent.