Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Efterlysning

2. juni 2022 15:33

Politiet offentliggør nye fotos af ung gerningsmand til en serie indbrud flere steder i Danmark

Genkender du denne gerningsmand til en række indbrud flere steder i Jylland og på Sjælland? Så ring 1-1-4. Han er senest set i Randers-området onsdag.

Efterlyst indbrudstyv

Den efterlyste gerningsmand. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi.

(Se flere foto i bunden af denne artikel).

 

Syd- og Sønderjyllands Politi offentliggør nu en række nye fotos af en ung gerningsmand til en række indbrud flere steder i Danmark.

Gerningsmanden, en 29-årig litauisk mand, er efterlyst i forbindelse med indbrud i hele Jylland, blandt andet i Syd- og Sønderjylland, og på Sjælland.

Senest er han genkendt i forbindelse med indbrud i Randers-området onsdag, hvor det ikke lykkedes at anholde ham trods politiets ihærdige indsats.

De nye fotos bliver offentliggjort i håbet om, at der er borgere, der genkender gerningsmanden, og som kan bidrage med oplysninger til opklaring af sagen.
 

Efterforskes af UKA Vest

Efterforskningen af de mange indbrud er forankret hos Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, da der er tale om en udenlandsk, omrejsende kriminel, der opererer via den dansk-tyske landegrænse.

- Politiet efterforsker intensivt for at opklare indbruddene. Vi har en klar mistanke om, at det er den samme gerningsmand, der står bag de mange indbrud. Og derfor håber vi på borgernes hjælp, hvor de kan bidrage med afgørende oplysninger, pointerer politikommissær John Müller fra UKA Vest.

 

Kan bo midlertidigt i et område

Han opfordrer ikke mindst ejere af campingpladser, vandrerhjem, hoteller samt udlejere af værelser m.m. til at være opmærksomme på efterlysningen – i det tilfælde, at gerningsmanden bor midlertidigt i det område, hvor han begår indbrud.

- Gerningsmanden har den samme fremgangsmåde. Han er meget mobil og har blot en lille rygsæk med sig. Han udser sig et bestemt boligområde, og bevæger sig til fods eller benytter en cykel til at spejde efter huse, han kan bryde ind i. Tyven går primært efter kontanter og smykker – kort og godt tyvekoster, som er nemme at transportere væk, tilføjer John Müller.

Politiet fremhæver desuden, at borgere, der måtte genkende gerningsmanden, ikke selv skal henvende sig til vedkommende, men kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4 med oplysningerne.

 

Indbrudstyv 3

Den efterlyste gerningsmand. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

 

 

Indbruddstyv 2

Den efterlyste gerningsmand. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere efterlysninger

15. februar 2022

Syd- og Sønderjyllands Politi

Genkender du denne mulige gerningsmand til indbrud i Vejen?

Syd- og Sønderjyllands Politi er i fuld gang med at efterforske 17 indbrud i private beboelser, der er blevet begået i weekenden i Vejen by. I den forbindelse efterlyser vi en ung mand, der er blevet filmet på et overvågningskamera.

25. august 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Genkender du disse tre gerningsmænd fra hærværk begået på Vitaskolen i Esbjerg?

Hærværket fandt sted natten til fredag den 6. august.

12. august 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Genkender du disse to mænd, der er mistænkt for hærværk på bil i Esbjerg?

Syd- og Sønderjyllands Politi efterlyser to formodede gerningsmænd til hærværk på en personbil i Islandsgade i det centrale Esbjerg. Politiet har modtaget en række anmeldelser om hærværk på biler i både Esbjerg og Varde.

Forslag