Spring til hovedindhold

Forslag

16-årig dreng fra Esbjerg sigtet for deling af Marokko-video

Drengen, der har erkendt forholdet, er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 264d.

Syd- og Sønderjyllands Politi har torsdag den 14. marts sigtet en 16-årig dreng, der er elev på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg, for at have delt en video af et drab på en ung kvinde i Marokko.

Videoen er blevet delt til de øvrige elever i klassen via Messenger, og den 16-årige dreng erkender forholdet.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet drengen for overtrædelse af straffelovens paragraf 264d, uberettiget videregivelse af meddelelser eller billeder, efter at politiet onsdag modtog en anmeldelse og indledte en efterforskning.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i forbindelse med efterforskningen sikret en række tekniske beviser og har samtidig taget initiativ til at få slettet videoklippet hos de berørte personer.

 

Slet videoen

Syd- og Sønderjyllands Politi ser med stor alvor på sagen.

- Vi opfordrer i meget kraftige vendinger til, at man sletter videoen, hvis man er i besiddelse af den. Lad være med at vise videoklippet eller dele det. Der er tale om stærkt krænkende indhold. Og du risikerer at blive sigtet for overtrædelse af straffeloven. Strafferammen er bøde eller fængsel i op til tre år, understreger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

Klassens forældre er orienteret om hændelsen, ligesom politiet også orienterer de kriminalpræventive samarbejdspartnere i kommunerne om sagen.

På det Kriminalpræventive Råds hjemmeside er der gode råd om, hvad man kan gøre for at stoppe delingen af krænkende billeder og videoklip.

Syd- og Sønderjyllands Politi har p.t. ikke yderligere kommentarer til den verserende sag. Men medierne er velkomne til at kontakte Chr. Østergård vedrørende den forebyggende indsats.

Pressekontakt

Sofie Sidor Christiansen
E-mail: ssc014@politi.dk
Telefon: 5642 2504

 

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

16. maj 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

Aabenraa og Esbjerg var bedst i test

I skolernes trafiktest der hver år bliver gennemført af Rådet for Sikker Trafik, har man for første gang i testens historie kåret to vinderkommuner.

15. maj 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

Hjælp politiet med at finde ejerne til tyvekoster i Jylland og på Fyn

Fem mænd – to fra Rumænien og tre fra Moldova - har siden den 9. marts siddet varetægtsfængslet sigtet for at have begået en lang række indbrud i Østjylland, Sydøstjylland, Syd- og Sønderjylland samt på Vestfyn. De fem blev anholdt på det vestlige Fyn. Foreløbig har Fyns Politi sat dem i forbindelse med 29 indbrud, men politiet tror, at de fem har endnu flere indbrud på samvittigheden og beder nu derfor offentligheden om hjælp.

13. maj 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

Vidner til krænkelse på Shoppingcenter i Esbjerg søges

14-årig pige har anmeldt, at hun blev tvunget ind på et toilet og krænket af ung mand.

Afvis cookies