Spring til hovedindhold

Forslag

16-årig dreng fra Esbjerg sigtet for deling af Marokko-video

Drengen, der har erkendt forholdet, er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 264d.

Syd- og Sønderjyllands Politi har torsdag den 14. marts sigtet en 16-årig dreng, der er elev på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg, for at have delt en video af et drab på en ung kvinde i Marokko.

Videoen er blevet delt til de øvrige elever i klassen via Messenger, og den 16-årige dreng erkender forholdet.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet drengen for overtrædelse af straffelovens paragraf 264d, uberettiget videregivelse af meddelelser eller billeder, efter at politiet onsdag modtog en anmeldelse og indledte en efterforskning.

Syd- og Sønderjyllands Politi har i forbindelse med efterforskningen sikret en række tekniske beviser og har samtidig taget initiativ til at få slettet videoklippet hos de berørte personer.

 

Slet videoen

Syd- og Sønderjyllands Politi ser med stor alvor på sagen.

- Vi opfordrer i meget kraftige vendinger til, at man sletter videoen, hvis man er i besiddelse af den. Lad være med at vise videoklippet eller dele det. Der er tale om stærkt krænkende indhold. Og du risikerer at blive sigtet for overtrædelse af straffeloven. Strafferammen er bøde eller fængsel i op til tre år, understreger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsesenhed.

Klassens forældre er orienteret om hændelsen, ligesom politiet også orienterer de kriminalpræventive samarbejdspartnere i kommunerne om sagen.

På det Kriminalpræventive Råds hjemmeside er der gode råd om, hvad man kan gøre for at stoppe delingen af krænkende billeder og videoklip.

Syd- og Sønderjyllands Politi har p.t. ikke yderligere kommentarer til den verserende sag. Men medierne er velkomne til at kontakte Chr. Østergård vedrørende den forebyggende indsats.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 56422504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 56422504

Flere nyheder

25. marts 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

Endnu en teenager sigtet for at have delt drabsvideo fra Marokko

Drengen er den anden, der nu er sigtet.

19. marts 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tysk turist fundet livløs på stranden på Fanø

Der blev ydet livreddende førstehjælp på stedet, men manden blev erklæret død. Der er umiddelbart intet, der tyder på, at der er sket en forbrydelse. De pårørende er underrettede.

18. marts 2019

Syd- og Sønderjyllands Politi

18 gode råd gør dig mere sikker på nettet

Følg med når Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag den 19. marts fra klokken 17.00 - 20.00 twetter om IT-sikkerhed

Nej tak til cookie