Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

27. maj 2020 16:17

45-årig polsk mand idømt fængsel og udvisning for groft hæleri

En stor mængde koster blev fundet i Tyskland, og den 45-årige blev efterfølgende udleveret til UKA Vest af de polske myndigheder.

En 45-årig mand, polsk statsborger, blev onsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt 10 måneders fængsel for groft hæleri af arbejdsmaskiner og værktøj.

Manden blev desuden udvist af Danmark med et indrejseforbud på seks år.

Tysk politi stoppede den 15. november 2019 den 45-årige i en lastbil i delstaten Nordrhein-Westfalen med en række tyvekoster, der kunne spores til Danmark.

Det lykkedes dog i første omgang den 45-årige mand at flygte fra politiet. Men han blev efterfølgende udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi af de polske myndigheder på baggrund af en europæisk arrestordre.

Den polske mand blev udleveret den 9. marts og efterfølgende varetægtsfængslet.

Kosterne stammede primært fra et indbrud i Taastrup den 14. november 2019.
Der var blandt andet tale om en minigraver, en teleskoplæsser, et stillads, professionelt værktøj m.m. til en værdi af cirka 500.000 kroner.

Den 45-årige nægtede sig skyldig, men har modtaget dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

28. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Så du nogen sætte ild til en bil i Islandsgade i Esbjerg onsdag aften?

Politiet søger vidner, der har set noget mistænkeligt i Islandsgade i Esbjerg omkring kl. 22.20.

28. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

52-årig dømt for drabsforsøg mod betjente

52-årig mand blev dømt til tidsubestemt anbringelse på en psykiatrisk afdeling for drabsforsøg i Haderslev sidste år

27. oktober 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

34 sigtede efter færdselsindsatser flere steder i politikredsen

Ikke alle knallerter havde orden i tingene, ligesom en del trafikanter talte i håndholdt mobiltelefon.