Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

4. november 2021 11:13

58-årig mand sigtet for menneskesmugling ved grænsen

Den 58-årige har erkendt, at han har transporteret to thailandske kvinder ulovligt ind i Danmark. Indsmuglingen blev opdaget af betjente fra UKA Vest, der stod ved Pebersmark Grænseovergang.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi har sigtet en 58-årig dansk mand med bopæl i Tyskland for menneskesmugling, efter at han har transporteret to thailandske kvinder ulovligt ind i Danmark.

Hændelsen fandt sted mandag eftermiddag, hvor en personbil med den 58-årige bag rattet samt de to thailandske kvinder som passagerer blev taget ud til stikprøvevis indrejsekontrol ved Pebersmark Grænseovergang.

Ved kontrollen stod det klart, at de to kvinder på 40 og 50 år ikke havde gyldig rejselegitimation.

Den 58-årige mand blev anholdt, sigtet for at have overtrådt udlændingeloven, og løsladt efter endt afhøring, men sigtelsen er opretholdt.

Den 58-årige har erkendt forholdet, og når efterforskningen er afsluttet, venter der manden et juridisk efterspil.

De to thailandske kvinder afgav tirsdag vidneforklaringer ved en indenretlig afhøring ved Retten i Sønderborg. På denne måde er deres forklaringer blevet dokumenteret i retten forud for en eventuel retssag.

De to kvinder er efterfølgende ført tilbage til Tyskland.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. 
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. 
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Anette Johnsen

E-mail ajo053@politi.dk

Telefon 2052 6460

 

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 2052 6460

Flere nyheder

26. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

52-årig kvinde stukket med kniv i Aabenraa. Gerningsmand hurtigt anholdt

Kvinden er uden for livsfare. Anholdelsen foregik uden dramatik. Anklagemyndigheden skal efterfølgende tage stilling til fremstilling i et grundlovsforhør.

23. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet søger vidner til voldtægtsforsøg i Hviding natten mellem fredag og lørdag

En kvinde blev natten mellem fredag den 20. og lørdag den 21. januar omkring kl. 02.00 på Enderupvej ved Fælledvej i Hviding forsøgt voldtaget af to mænd, der kom kørende i en hvid, gammel, rusten personbil, formentlig en Sedan-model.

20. januar 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi søger vidner til røveri i Vejen torsdag aften

Røveriet fandt sted klokken 21.00 i Aldi på Askovvej i Vejen, hvor en maskeret mand truede personalet til at udlevere kontanter fra kassen.

Forslag