Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

31. januar 2019 10:15

Kommune og politi går sammen om at stoppe stigning i indbrud

På trods af fokus på antallet af indbrud i Sønderborg kommune er der stadig alt for mange af dem. Det vil Sønderborg kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi i fællesskab forsøge at ændre på.

Knust rude

Foto: Niclas Jessen

Syd- og Sønderjyllands Politi har registreret et større antal indbrud i Sønderborg kommune i 2018 i forhold til 2017. 
Hvor indbrudstallene ellers generelt har været faldende, viser de foreløbige tal, at de er steget fra 377 indbrud i beboelse i 2017 til 599 indbrud i beboelse i 2018. Tallene fra 2018 er som sagt foreløbige. 

Under alle omstændigheder er det alt for mange indbrud. Den udvikling vil Sønderborg kommune og Syd- og Sønderjyllands Politi gerne i fællesskab have ændret på.

Politiet i Sønderborg har og har haft fokus på at få forebygget og opklaret indbruddene.

Det sker blandt andet med målrettet patruljering. Via analyser af tyvenes foretrukne arbejdsområder, arbejdsmåde, tidspunkter for indbrud, valg af koster ved indbruddene med mere, forsøger vi at komme tættere på, hvor det giver mest mening at sætte patruljerne ind. Analysearbejdet er også basis for det forebyggende arbejde.

Vi forsøger at holde et skarpt øje med professionelle tyve i området. Det er vores helt klare indtryk, at langt de fleste indbrud begås af lokale tyve og altså ikke af omrejsende kriminelle. De skal så også have afsat tingene, som typisk er smykker, it-udstyr og designer-varer.

Vi har også løbende både anholdt og fået fængslet indbrudstyve, men det har altså indtil nu ikke haft den effekt på antallet af indbrud, som vi ønsker. 

Vi efterforsker selvfølgelig alle indbrud i beboelse. Det er en voldsom oplevelse for enhver at komme hjem til gennemrodede rum og mangle ting, som både kan have stor pengemæssig værdi, men også affektionsværdi. Ting som gaver fra livets højtider, arvesmykker og andet, som der kan være bundet mange følelser op på.

Vi gør, hvad vi kan, men vi er nødt til at få hjælp fra borgerne i Sønderborg kommune, hvis vi skal have antallet af indbrud ned igen. 

Tyvene har kun mulighed for at arbejde, fordi de kan spotte tom beboelse, bryde ind i fred og ro og forsvinde usete igen. Derfor er det essentielt, at alle gør, hvad de kan for at sikre deres boliger bedst muligt. Og vi har også brug for, at man som gode naboer holder øje og med det samme giver os besked, hvis man ser noget usædvanligt eller mistænkeligt. Tyvene har også kun interesse i tingene, fordi de nemt kan sælges videre til helt almindelige danskere. Altså må der være nogle, som oplever tilbud, der er for gode til at være sande.

Sammen med Sønderborg kommune vil vi de næste måneder danne bred front mod indbrud. 
Vi har aftalt at gøre en ekstraordinær indsats for i fællesskab at fortælle om, hvordan man kan sikre sit hjem og sine ting og om, hvad politiet og kommunen hver for sig og i fællesskab gør. 

Det vil vi gøre på Sønderborg kommunes hjemmeside og Sønderborg kommunes Facebook-side, igennem nyhedsbreve, på www.politi.dk og på politiets Twitter.

Sønderborg kommune og politiet arbejder blandt andet sammen i lokalrådet kommune og politi. Her er det aftalt, at der skal laves en særlig indsats i forhold til unge mellem 15 og 25 år, som vi mener begår en del af indbruddene. 

- Sønderborg Kommune støtter op om politiets indsats for at forebygge indbrud, så vi sammen kan skabe mere tryghed for vores borgere, siger viceborgmester, Stephan Kleinschmidt. 
- Derfor vil vi blandt andet være med til at informere om de mange tiltag, som politiet lancerer for at bringe indbrudsantallet ned.

- Vi er meget optaget af at få bragt indbrudstallet ned og gør, hvad vi kan. Men vi har helt klart bruge alle gode kræfter blandt både samarbejdspartnere og borgere, hvis det skal lykkes, siger vicepolitiinspektør og leder af Områdecenter Syd i Sønderborg Preben Westh.
 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer er sigtet for bedrageri mod ældre borgere i Varde

De to mænd blev identificeret i forbindelse med en efterlysning med fotos, som Syd- og Sønderjyllands Politi bragte i forbindelse med sagen.

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet foretager nye undersøgelser på Lyngvej i Esbjerg

Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et dødsfald i sidste måned.

26. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

Den dømte er en 48-årig mand fra Slagelse. Der var tale om en tilståelsessag.