Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

25. marts 2020 16:15

Landmænd får fleksibel grænseløsning

På en række af de lukkede grænseovergange langs den dansk-tyske grænse bliver der sat bomme op eller tilsvarende løsninger med kodelås.

Efter lukningen af de små grænseovergange skal der åbnes mulighed for, at landmænd, der har jord og bolig i grænseområdet, kan passere grænsen med landbrugsmaskiner og dyr, hvis de har behov for det.

Det er vigtigt, at landmændene med mindst mulig ulempe kan udføre forårsarbejde samt føre tilsyn med dyrene på begge sider af grænsen. Det er myndighedernes hovedfokus.

Syd- og Sønderjyllands Politi har derfor sammen med tysk politi samt Tønder og Åbenrå Kommuner fået etableret en praktisk løsning for de berørte landmænd. 

Landmændene kan med den etablerede løsning benytte grænseovergangene; Færisten mellem Siltoft og Rudbøl, Beierskro, Pebersmark, Sofiedal og Vilmkjær.

 

Praktisk vil adgangen over grænsestregen ske ved, at der opsættes bomme eller lignende løsninger med kodelås. Og den praktiske løsning ventes at være på plads senest ved ugens udgang.

- Det er fortsat vores fokus, at landmændene også i denne ekstraordinære situation kan få dagligdagen til at fungere med mindst mulig ulempe, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mediernes kontaktpunkt er Syd- og Sønderjyllands Politis kommunikationsenhed, telefon 56 42 25 04.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dreng følte sig forfulgt af bil i Horne - der var tale om en medarbejder på job

En dreng på Horne Skole blev truffet grædende. Anmelder fulgte efter bil, så politiet kunne opklare sagens rette sammenhæng.

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre formodede gerningsmænd til syrebomber er fundet – tekniske spor undersøges nu

Den Mobile Politistation har besøgt Rørkjær Skole Urban onsdag, hvor mange benyttede sig af muligheden for en snak med betjentene efter tirsdagens fund af syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.