Spring til hovedindhold

Forslag

Når forebyggelse og efterforskning gør en forskel

Det er international dag for forebyggelse af indbrud i private hjem. I Sønderborg området har en stor indsats båret frugt

I dag markerer politiet i Danmark og i 11 andre EU-lande den første europæiske dag mod indbrud i private hjem. 

Forebyggelse er grundstenen i, at der bliver færre indbrud. Og her gør vores forebyggelsesfolk i Syd- og Sønderjyllands Politi et stort og vedholdende arbejde med ad alle til rådighed stående kanaler at fortælle borgerne om, hvordan de sikrer sig selv og hjælper deres naboer. Det gør vi i samarbejde med en lang række organisationer og myndigheder. Alt fra gode råd ved vores mobilstationer, over hjemmebesøg, foredrag, på Twitter, uddeling af materialer i supermarkeder og ved byggemarkeder, via nyhedsbreve til medier og borgere – ja hvad som helst – bare vi kan komme helt ud til den enkelte.

Efterforskningsmæssigt får vi heldigvis også hul på sager. Områdecenter Syd i Sønderborg, der dækker de tre kommuner Sønderborg, Tønder og Aabenraa, har de seneste måneder knoklet på med en særlig indbrudsgruppe. Især Sønderborg-området  var i 2018 særlig plaget af indbrud i private hjem. 

Det hårde arbejde i forhold til indbrud i 2018 og første halvår af 2019 har givet pote. 31 gerningsmænd er sigtet for indbrud fra 2018 og først halvår af 2019. Syv af de sigtede er eller har været fængslede. Vi har beslaglagt over 2000 forskellige effekter fra omkring 200 indbrud til en anslået værdi af cirka to millioner kroner. Det betyder, at vi har kunnet levere tingene tilbage til rigtigt mange familier.

Sammen med borgerne kan vi gøre en forskel. Læs mere på www.botrygt.dk www.stopindbrud.dk
 

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom