Spring til hovedindhold

Forslag

I alt 12 års fængsel og udvisning for bestandigt for indsmugling af hård narkotika

Hændelsen fandt sted den 27. august 2019 ved Frøslev Grænseovergang, hvor toldere fandt 310 gram kokain og 3,3 kilo MDMA gemt i en østrisk bil. To syriske mænd blev anholdt i sagen og efterfølgende dømt.

To mænd på 32 og 39 år, begge syriske statsborgere, blev mandag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg hver idømt seks års fængsel for indsmugling af 310 gram kokain og 3,3 kilo MDMA.

De to personer blev ligeledes udvist af Danmark for bestandigt.

Hændelsen fandt sted den 27. august 2019 ved Frøslev Grænseovergang, hvor de to mænd kom kørende i en østrigsk bil. Her blev personerne taget ud til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen fattede tolderne mistanke til nogle pakker gemt i et hulrum i køretøjet. Og ved den efterfølgende undersøgelse stod det klart, at der var tale om hård narkotika, hvorefter de to mænd blev anholdt og varetægtsfængslet.

De to personer blev dømt i henhold til anklageskriftet, og udmålingen af straffen var i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand.

De to mænd har under sagen begge nægtet sig skyldige og ankede begge dommen til Vestre Landsret.

Mediernes kontaktperson er anklagerfuldmægtig Jens Lang Rask, Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi, telefon 6135 3294.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer er sigtet for bedrageri mod ældre borgere i Varde

De to mænd blev identificeret i forbindelse med en efterlysning med fotos, som Syd- og Sønderjyllands Politi bragte i forbindelse med sagen.

27. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet foretager nye undersøgelser på Lyngvej i Esbjerg

Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et dødsfald i sidste måned.

26. marts 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

Den dømte er en 48-årig mand fra Slagelse. Der var tale om en tilståelsessag.