Spring til hovedindhold

Forslag

To mænd idømt fængsel for adskillige indbrud i blandt andet Esbjerg

De to tiltalte blev dømt for henholdsvis 21 og 20 indbrud, hvoraf mange var begået i forening, samt 16 og 17 hæleriforhold, hvoraf en del også var begået i forening. Og dertil kom blandt andet tyverier og brugstyverier.

To mænd på 30 og 39 år fra Esbjerg er ved en domsmandsret ved Retten i Esbjerg idømt flere års fængsel i et omfattende sagskompleks om indbrud og hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Den 30-årige mand blev idømt i alt fem års fængsel, hvoraf knapt et år af straffens længde var en reststraf fra to tidligere domme, som nu også skal afsones.

Den 39-årige blev idømt tre år og 11 måneders fængsel, som er en tillægsstraf til en tidligere dom på fængsel i et år og syv måneder for lignende kriminalitet.

 

Primært i Esbjerg Kommune

De to kriminelle havde begået indbruddene og tyverierne i private boliger samt virksomheder i primært Esbjerg Kommune samt i Varde, Billund, Ringkøbing-Skjern, Haderslev og Tønder kommuner.

Ved indbruddene og tyverierne var der blandt andet stjålet professionelt værktøj og værkstedsudstyr, professionelle havemaskiner, designermøbler, køkkeninventar- og redskaber samt knallerter.

Retten i Esbjerg har ikke gjort den samlede værdi af udbyttet ved de mange indbrud op i forbindelse med dommen, men anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi vurderer umiddelbart, at det drejer sig om mellem en og to millioner kroner.

De tiltalte blev dømt for henholdsvis 21 og 20 indbrud, hvoraf mange var begået i forening, samt 16 og 17 hæleriforhold, hvoraf en del også var begået i forening. Og dertil kom tyverier, brugstyverier, overtrædelser af våbenloven, overtrædelse af lov om euforiserende stoffer samt en række færdselsforseelser.

 

Skærpende omstændigheder

Retten lagde i forbindelse med dommen vægt på grovheden og antallet af indbrud og hælerier, samt at mange var begået i forening. Desuden havde det betydning, at de to personer havde en række tidligere domme bag sig for lignende kriminalitet, og at de havde begået ny kriminalitet, mens de havde været prøveløsladt.

De to mænd har under sagen nægtet sig skyldige i de fleste forhold og har erkendt visse forhold. De modtog begge dommen.

Begge blev varetægtsfængslet efter dommen, der blev afsagt tirsdag.

 

Vedholdende efterforskning

- Sagen er resultatet af god og vedholdende efterforskning forestået af indbrudsgruppen i Områdecenter Nordvest. Der er tale om en omfattende sag, og derfor er det meget tilfredsstillende, at vi nu står med et godt resultat, fremhæver vicepolitiinspektør Henrik Thrane Jensen, der er leder af Områdecenter Nordvest i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Områdecentret omfatter Esbjerg, Varde og Fanø kommuner.

Anklagemyndigheden er i tilgift meget tilfreds med dommens resultat.

Indbrudsgruppen i Områdecenter Nordvest er en af tre indbrudsgrupper i Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Grupperne består af efterforskere med speciale inden for tyveri og indbrudskriminalitet.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet har afspærret skolegård efter sprængte syrebomber

6 syrebomber kastet ind på skolegården ved Rørkjær Skole Urban i Esbjerg.

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.