Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

16. april 2021 09:57

To personer fremstilles i grundlovsforhør for grov vold mod 18 måneder gammelt barn

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

I forbindelse med anmeldelse fra Vejen Kommune har Syd- og Sønderjyllands Politi foretaget efterforskning i en sag hvor et halvanden år gammelt barn fredag i sidste uge blev indlagt på Odense Universitetshospital med brud.


Efterfølgende undersøgelser og udtalelser om barnets fysiske tilstand sammenholdt med efterforskning i sagen gjorde, at politiet torsdag foretog anholdelse af en 22-årig kvinde og en 35-årig mand som i dag fredag kl. 10.30 vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Esbjerg, sigtet for vold jf. Straffelovens § 245.

 

Straffelovens § 245 siger:

1. Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.
2. Den, der uden for de i stk. 1 nævnte tilfælde tilføjer en anden person skade på legeme eller helbred, straffes med fængsel indtil 6 år.

Af hensyn til den videre efterforskning i sagen og af hensyn til offeret, vil anklagemyndigheden begære lukkede døre ved grundlovsforhøret.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

19. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Har du set manden eller voldsepisode på King George 7. februar 2024?

Politiet søger vidner og hjælp til at identificere mulig gerningsmand.

18. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Bedrageri: Genkender du denne gerningskvinde?

OBS! Kvinden er identificeret og billederne er derfor fjernet Syd- og Sønderjyllands Politi beder borgerne om hjælp i forbindelse med 5 anmeldelser om bedrageri i henholdsvis Nordborg, Sønderborg midtby og Aabenraa.

17. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

38-årig kvinde idømt behandlingsdom

En domsmandsret i Sønderborg idømte i dag en 38-årig kvinde en behandlingsdom