Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

20. april 2021 07:28

3 personer dømt for blandt andet frihedsberøvelse i Give

To mænd på henholdsvis 21 år og 20 år og en ung pige på 15 år blev i går dømt ved Retten i Kolding for kvalificeret frihedsberøvelse mod en 18-årig mand. De to mænd blev også dømt for vidnetrusler mod den 18-årige mand.

Domsforhandling

Den 15-årige, der er fra Tørring, den 21-årige mand, der er fra Give, og den 20-årige mand, der er fra Skjern blev idømt henholdsvis 7 måneders, 9 måneders og 5 måneders fængsel for at have frihedsberøvet den 18-årige mand, der er fra Struer og for de øvrige forhold i sagen. 

Den 15-årige og 21 -årige blev også dømt for i forening at have brugsstjålet en bil sammen med en 14-årig pige. Den 15-årige blev samtidig dømt for at have kørt bil uden at have kørekort, for besiddelse af euforiserende stoffer og for besiddelse af en kniv.

Den 20-årige mand blev ud over frihedsberøvelse og vidnetrusler dømt for at have været i besiddelse af en kniv. 

Retten besluttede endvidere, at den 15-åriges sag også skal behandles ved Ungdomskriminalitetsnævnet. Nævnet skal træffe beslutning om, om der skal træffes yderligere foranstaltninger. 

I sagen står også yderligere en 14-årig pige sigtet for frihedsberøvelse og vidnetrusler, men grundet hendes alder behandles hendes sag selvstændigt i Ungdomskriminalitetsnævnet.

Sagen kort:
Den 4. januar 2021 modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om, at en 18-årig mand blev tilbageholdt mod sin vilje på en adresse omkring Thyregod ved Give. Da politiet nåede frem var den 18-årige selv kommet fri, og gerningsmændene havde forinden forladt adressen i bl.a. den 18-åriges bil. Den 18-årige havde det efter omstændighederne godt, og han havde få fysiske skader efter episoden.

De to mænd på henholdsvis 21 år og 20 år blev senere samme nat anholdt på en adresse i Tørring, og den 15-årige kvinde meldte sig selv til politiet den 6. januar 2021, hvorefter hun også blev anholdt. 

Baggrunden for frihedsberøvelsen var, at den 15-årige pige havde oplyst til de øvrige 4 personer, at hun tidligere skulle være blevet voldtaget af den 18-årige mand. Denne sag er verserende, og den afventer Statsadvokaten i Viborgs beslutning om, hvorvidt den skal for en domsstol. 

Retten i Kolding afsagde dom i sagen den 19. januar 2021. Den 21-årige blev idømt 9 måneders fængsel, hvoraf de 3 måneder skal afsones, den 20-årige blev idømt 5 måneders fængsel, hvoraf de 3 måneder skal afsones og den 15-årige blev idømt 7 måneders fængsel, hvoraf de 3 måneder skal afsones. 

De tre personer har endnu ikke taget stilling til, hvorvidt dommen skal ankes.

For Sydøstjyllands Politi mødte anklager Bianca Trøjborg. 
 

 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

11. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi betragter episode med syreholdig væske som opklaret

Med hjælp fra offentligheden har Sydøstjyllands Politi nu været i kontakt med to drenge, der formodes at stå bag en hændelse med syreholdig væske, der fandt sted i Billund i lørdags.

9. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Appel til forældre: Tal med jeres børn om farerne ved syrebomber

Lørdag eftermiddag kom en 2-årig pige i uforvarende kontakt med en syreholdig væske på legepladsen på Plougslundvej i Billund. Den 2-årige kom kun lettere til skade, men hændelsen anses alligevel for at være alvorlig. Sydøstjyllands Politi opfordrer forældre til at tale med deres børn om risici ved at eksperimentere med syrebomber.

25. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejere til formodede tyvekoster

Genkender du nogle af disse ting?