Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

6. april 2020 10:59

Anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. COVID 19 i Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi har i weekenden registreret 23 anmeldelser, der vedrører covid-19. Tallene omfatter opgørelser per fredag den 3. april kl. 7.00 – søndag den 5. april kl. 7.00. Tal fra tiden herefter offentliggøres i morgen.

Sydøstjylland Politis logo

I Danmark er en række tiltag sat i værk, som et led i bekæmpelsen af udbredelse af coronasmitte. De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv.

Sydøstjyllands Politi har ikke foretaget sigtelser i weekenden.

Anmeldelser opgjort den 4. april 2020

I døgnet er der registreret 12 anmeldelser

I forhold til krav om lukning er der i døgnet registreret 5 anmeldelser. I alle tilfælde var der ikke hold i anmeldelserne, da stederne var konstateret lukket, eller man foretog lovlig aktivitet på stederne. Blandt andet renovering eller tilberedning af Take Away mad.

I forhold til forbud mod større forsamlinger registrerede politikredsen i døgnet 2 anmeldelser. Ved patruljens ankomst var retningslinjer overholdt eller ingen personer på stedet.

Der er modtaget flere anmeldelser om andre forhold, heraf bl.a. anmeldelser om utryghed eller bekymring omkring smitte og i et tilfælde en anmeldelse omkring hærværk, hvor der var skrevet Corona.

 

Der er ikke foretaget sigtelser i døgnet.

 

Anmeldelser opgjort den 5. april 2020 

I døgnet er der registreret 11 anmeldelser

I forhold til krav om lukning er der i døgnet ikke registreret anmeldelser.

I forhold til forbud mod større forsamlinger registrerede politikredsen i døgnet 6 anmeldelser. Ved patruljens ankomst var retningslinjer enten overholdt eller ingen personer på stedet.

Der er modtaget flere anmeldelser om andre forhold, heraf bl.a. anmeldelser om utryghed eller bekymring omkring smitte. I to tilfælde omhandlede anmeldelserne trafikale problemer ved genbrugsstationer og i et andet tilfælde for mange mennesker i et havecenter.

I de nævnte anmeldelser har der ligeledes i flere tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ikke ved politiets ankomst været nogen overtrædelse.

Der er ikke foretaget sigtelser i døgnet.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

16. april 2021

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterforsker forhold i relation til Fredericia Kommune

Sydøstjyllands Politi har nu efter en indledende visitation indledt efterforskning på bagrund af anmeldelser fra en borger og fra Fredericia Kommune. Efterforskningens formål er at afdække, om der måtte være begået strafbare forhold i relation til de hændelser og handlinger, som anmeldelserne vedrører.

15. april 2021

Sydøstjyllands Politi

28-årig mand får 20 års fængsel for drab i Fredericia

Retten i Kolding afsagde i dag dom i en sag mod en 28-årig mand, der stod tiltalt for at have skudt og dræbt en 24-årig mand i Korskærparken i Fredericia den 24. februar 2020.

15. april 2021

Sydøstjyllands Politi

Nye nærpolitistationer i Grindsted og Hedensted

En tilfreds politidirektør og to tilfredse borgmestre står bag valget af netop de placeringer til Sydøstjyllands politikreds´ forstærkede borgernærhed