Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

6. april 2020 10:59

Anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. COVID 19 i Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi har i weekenden registreret 23 anmeldelser, der vedrører covid-19. Tallene omfatter opgørelser per fredag den 3. april kl. 7.00 – søndag den 5. april kl. 7.00. Tal fra tiden herefter offentliggøres i morgen.

Sydøstjylland Politis logo

I Danmark er en række tiltag sat i værk, som et led i bekæmpelsen af udbredelse af coronasmitte. De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv.

Sydøstjyllands Politi har ikke foretaget sigtelser i weekenden.

Anmeldelser opgjort den 4. april 2020

I døgnet er der registreret 12 anmeldelser

I forhold til krav om lukning er der i døgnet registreret 5 anmeldelser. I alle tilfælde var der ikke hold i anmeldelserne, da stederne var konstateret lukket, eller man foretog lovlig aktivitet på stederne. Blandt andet renovering eller tilberedning af Take Away mad.

I forhold til forbud mod større forsamlinger registrerede politikredsen i døgnet 2 anmeldelser. Ved patruljens ankomst var retningslinjer overholdt eller ingen personer på stedet.

Der er modtaget flere anmeldelser om andre forhold, heraf bl.a. anmeldelser om utryghed eller bekymring omkring smitte og i et tilfælde en anmeldelse omkring hærværk, hvor der var skrevet Corona.

 

Der er ikke foretaget sigtelser i døgnet.

 

Anmeldelser opgjort den 5. april 2020 

I døgnet er der registreret 11 anmeldelser

I forhold til krav om lukning er der i døgnet ikke registreret anmeldelser.

I forhold til forbud mod større forsamlinger registrerede politikredsen i døgnet 6 anmeldelser. Ved patruljens ankomst var retningslinjer enten overholdt eller ingen personer på stedet.

Der er modtaget flere anmeldelser om andre forhold, heraf bl.a. anmeldelser om utryghed eller bekymring omkring smitte. I to tilfælde omhandlede anmeldelserne trafikale problemer ved genbrugsstationer og i et andet tilfælde for mange mennesker i et havecenter.

I de nævnte anmeldelser har der ligeledes i flere tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ikke ved politiets ankomst været nogen overtrædelse.

Der er ikke foretaget sigtelser i døgnet.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

25. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Rockermedlem får to års fængsel for besiddelse og salg af narkotika

En 30-årig mand blev onsdag idømt to års fængsel for overtrædelse af i alt 11 forhold om blandt andet besiddelse og salg af euforiserende stoffer.

25. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten

En 43-årig lastbilschauffør fra Fyn blev i dag ved retten i Svendborg idømt en bøde på 2.500 kr. og fik en betinget frakendelse af førerretten.

22. april 2024

Sydøstjyllands Politi

37-årig mand idømt forvaring for drab

En 37-årig mand, der var tiltalt for at have dræbt en 26-årig mand den 1. januar 2023, er i dag blevet kendt skyldig.