Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

14. april 2020 16:54

Borgerne i Sydøstjyllands Politikreds støttede op i påsken

I en påskeferie, som sædvanligvis ville betyde gensyn med venner og familie til de årlige påskefrokoster, da har langt de fleste sydøstjyder holdt ud, holdt afstand og holdt sammen med resten af Danmark. Borgerne i Sydøstjyllands Politikreds har i påsken overordnet efterlevet de restriktioner, som regeringen har iværksat for at undgå corona-smittespredning i samfundet.

Sydøstjylland Politis logo

Sydøstjyllands Politi har været særligt opmærksomme på forsamlingsforbuddet i påsken og på kravet om lukning af værtshuse, restauranter, frisører med flere. Af den grund har flere patruljer end normalt været på arbejde i hele politikredsen.

 

’Det har været vores opgave at sikre, at borgerne i vores politikreds også i påsken fortsatte med at følge de retningslinjer, som regeringen har fastsat for at sikre, at coronasmitten ikke spredes i vores samfund. Og det kan vi konstatere, at de overordnet har gjort,’ udtaler politidirektør Jørgen Abrahamsen og tilføjer: ’Det er glædeligt, at borgerne i Sydøstjyllands Politikreds støtter op og tager situationen alvorligt, også i en højtid som påsken, der ellers er en tid, hvor alle samles og hygger sig med familie og venner. Denne påske har endda budt på særdeles godt vejr, som også lægger op til at samles i større grupper i det fri, men også her har majoriteten af borgere i politikredsen vist samfundssind og fulgt retningslinjerne. De skal have stor ros for at fortsætte den positive tendens, vi også kunne se inden påsken.’

 

Enkelte overtrædelser
Selvom Sydøstjyllands Politi kan konstatere, at der i påsken overordnet har været meget mindre aktivitet på gader, i parker og andre friluftsarealer end sædvanligt, og at mange af de anmeldelser, som politiet har modtaget, ikke har vist sig at være overtrædelser, så har der været enkelte sager, hvor personer er blevet sigtet. I alt har Sydøstjyllands Politi foretaget syv sigtelser i sager omfattet af Covid-19; to restauranter, en grillbar, et værtshus, en frisør og en massageklinik blev sigtet for at bryde den gældende lovgivning og ikke holde lukket.

 

’Udover sagerne med de virksomheder, der ikke overholdt reglerne, så har vi henover påsken også måtte tilrettevise enkelte grupper, som havde forsamlet sig og ikke holdt den nødvendige afstand. Grupperne opløste sig dog hurtigt efter vores anvisninger’ understreger politidirektør Jørgen Abrahamsen og fortsætter: ’I en tid, hvor vi i den grad skal stå sammen som samfund, og hvor vi som fællesskab er på vej mod en gradvis åbning af samfundet efter en hård periode, så er det ikke i orden, at nogen vælger at tilsidesætte reglerne og slække på egen opførsel.’

 

Fremadrettet skal vi også stå sammen og holde afstand
Efter en påske, hvor flertallet af sydøstjyder og danskere generelt har støttet op og holdt afstand, åbner Danmark så småt op i denne uge.

 

’Den gradvise åbning betyder, at der nu kommer mere trafik på vejene, og flere personer i gadebilledet, på fortove, cykelstier med videre. Her er det vigtigt at huske på, at vi alle fortsat skal støtte op om de regler, der gælder,’ udtaler politidirektør Jørgen Abrahamsen og fortsætter: ’Vi skal stadig holde afstand til hinanden, og de butikker, der indtil nu har skullet holde lukket, skal også fremadrettet gøre det. Ellers kan vi miste alt det, som vi som samfund nu har vundet. Sydøstjyllands Politi vil derfor også i den kommende tid være ekstra ude i politikredsen for at sikre, at alle også fremadrettet støtter op om de gældende corona-regler.’

 

Antal anmeldelser i påsken i Sydøstjyllands Politikreds: 107 anmeldelser
Antal sigtelser i påsken i Sydøstjyllands Politikreds: 7 sigtelser, heraf to sigtelser i en frisørsalon (ejer og frisør), en person på en restaurant, en person i en massageklinik, en person i en grillbar, en person på et værtshus, og en person på en restaurant.

 

Tallene er opgjort fra onsdag den 8. april kl. 7.00 til tirsdag den 14. april kl. 7.00.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

19. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Snyd med Covid-19-hjælpepakker giver to års fængsel og millionbøde til 59-årig mand

En 59-årig mand blev ved Retten i Kolding idømt fængselsstraf og bøde på 1.650.000 kroner for svindel med lønkompensation under Covid-19.

19. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Vær opmærksom: Flere tilfælde af telefonsvindel mod ældre borgere

Den seneste tid har Sydøstjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om telefonsvindel begået mod ældre borgere i politikredsen. Gerningspersonerne har udgivet sig for at være fra banken og i et tilfælde fra politiet.

11. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi betragter episode med syreholdig væske som opklaret

Med hjælp fra offentligheden har Sydøstjyllands Politi nu været i kontakt med to drenge, der formodes at stå bag en hændelse med syreholdig væske, der fandt sted i Billund i lørdags.