Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

12. august 2022 08:00

I Sydøstjyllands politikreds ligger trygheden og tilliden til politiet højt


Politiets tryghedsmåling, der netop er blevet offentliggjort, viser, at borgere i Sydøstjyllands Politikreds generelt føler sig mere trygge i deres nabolag og samtidig også har en højere grad af tillid til politiet end landsgennemsnittet af borgere. Undersøgelsen er foretaget fra den 7. oktober 2021 – 31. december 2021.

Sydøstjylland Politis logo

I Sydøstjyllands politikreds har 89,7 % af borgerne svaret i en undersøgelse, der måler deres oplevede tryghed samt deres tillid til politiet, at de føler sig trygge i deres nabolag. 87,6 % af borgerne svarer i samme undersøgelse, at de også har tillid til, at vi som politi kommer, hvis de har brug for det. Begge tal ligger signifikant højere end det landsgennemsnittet af borgere har svaret. Her ligger antallet af borgere, der grundlæggende føler sig trygge i deres nabolag på 88,1 %, mens 84,7 % af borgerne i hele landet har svaret, at de har tillid til, at politiet vil hjælpe dem.  

’Vi er tilfredse med resultatet. Det er positivt, at en så høj andel af borgerne føler sig trygge i deres nabolag, og at de også har tillid til, at vi er der for dem, hvis de har brug for det,’ understreger politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter: ’Som politi mener vi også, at politikredsen er et trygt og godt sted at bo, og vi påskønner særligt, at borgerne svarer, at de regner med os, også i politikredsens udsatte boligområder. Vi arbejder hver dag på at skabe tryghed for borgerne og opbygge tillid til os, og ud fra undersøgelsens svar ser det ud til, at vi mange steder er lykkedes med det. Den tillid vil vi gerne sige tak for, og samtidig vil vi også gerne forsikre borgerne om, at vi fortsætter arbejdet for at fastholde de fine tilbagemeldinger og nogle steder også for at forbedre niveauet. En indsats for at forbedre niveauet gør sig for eksempel gældende i Fredericia Kommune, hvor vi kan konstatere, at trygheden med 84,1 % ligger på et lavere niveau end i resten af Sydøstjyllands politikreds. Det er vores mål som politi, at alle borgere i politikredsen skal føle sig trygge på samme høje niveau – lige meget hvor man bor eller opholder sig.’

Trygheden i udsatte boligområder   
I Sydøstjyllands politikreds' udsatte boligområder: Finlandsparken i Vejle, Skovparken i Kolding, Korskærparken i Fredericia og Sundparken i Horsens ligger tryghedsfølelsen lavere end i resten af politikredsen. Dog måles tryghedsfølelsen i de fire områder til at være højere end landsgennemsnittet for udsatte boligområder, hvor tryghedsfølelsen ligger på 70,0 %. I Finlandsparken i Vejle ligger tryghedsfølelsen fx på 79,1 %. 

Selvom tryghedsfølelsen i de fire udsatte boligområder er lavere end i resten af politikredsen, så ligger tilliden til os som politi til gengæld højt. I Sundparken har 86,6 % af beboerne tillid til, at vi vil hjælpe dem, hvis de har brug for det, i Finlandsparken er det 85,1 %, i Skovparken 85,6 % og i Korskærparken 87,8 %. 

Mere om Tryghedsundersøgelsen

Politiet har syv gange tidligere i perioden fra 2013-2019 gennemført en spørgeskemaundersøgelse om tryghed og tillid til politiet blandt borgerne i Danmark. Spørgeskemaet til den nuværende tryghedsundersøgelse blev i 2021 sendt til 63.338 personer, hvoraf 27.510 besvarede den. 

Denne undersøgelse blev som noget nyt udvidet med en række spørgsmål vedrørende typer af steder og adfærd, som borgerne kan føle sig utrygge ved. På baggrund af besvarelserne fremgår der i undersøgelsen også tal på forskelle i tryghed og tillid på baggrund af borgernes køn, alder, beskæftigelse og uddannelse. 

Den samlede undersøgelse kan læses her: https://www.justitsministeriet.dk/wp-content/uploads/2022/08/Tryghedsundersoegelse-2021.pdf 
 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

19. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Snyd med Covid-19-hjælpepakker giver to års fængsel og millionbøde til 59-årig mand

En 59-årig mand blev ved Retten i Kolding idømt fængselsstraf og bøde på 1.650.000 kroner for svindel med lønkompensation under Covid-19.

19. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Vær opmærksom: Flere tilfælde af telefonsvindel mod ældre borgere

Den seneste tid har Sydøstjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om telefonsvindel begået mod ældre borgere i politikredsen. Gerningspersonerne har udgivet sig for at være fra banken og i et tilfælde fra politiet.

11. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi betragter episode med syreholdig væske som opklaret

Med hjælp fra offentligheden har Sydøstjyllands Politi nu været i kontakt med to drenge, der formodes at stå bag en hændelse med syreholdig væske, der fandt sted i Billund i lørdags.