Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

30. marts 2020 11:32

Anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. COVID 19 i Sydøstjyllands Politi

I Danmark er en række tiltag sat i værk, som et led i bekæmpelsen af udbredelse af coronasmitte. Også efter denne weekend kan Sydøstjyllands Politi konstatere, at det stadigt hovedsageligt går godt for både borgere og virksomhedsejere med at følge de retningslinjer, som regeringen har besluttet. De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv.

Sydøstjylland Politis logo

Kun i en enkel sag har Sydøstjyllands Politi foretaget sigtelser.

Sydøstjyllands Politi har i weekenden samlet modtaget 42 anmeldelser. (tallene omfatter opgørelser per. fredag den 27. marts kl. 7.00 – søndag den 29. marts kl. 7.00). Tal fra tiden herefter offentliggøres i morgen.

Anmeldelser opgjort den 28. marts 2020
Krav om lukning, 3 anmeldelser, hvor der var tale om 2 værtshuse og en massageklinik.

Forbud mod større forsamlinger, 15 anmeldelser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring lokaliteter i det frie rum, på en skaterbane, en boldbane, ved en idrætshal, en parkeringskælder, på en togstation, uden for en forretning og på et par legepladser, samt flere anmeldelser fra ophold af en større forsamling af mennesker på friarealer.

I de nævnte anmeldelser, som Sydøstjyllands Politi har modtaget, har der i flere tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ikke ved politiets ankomst været nogen overtrædelse. 

Der er ligeledes modtaget 1 anmeldelse, hvor hændelsen omhandler et afklarende spørgsmål i forhold til situationen. 

Anmeldelser opgjort den 29. marts 2020 
Krav om lukning, 5 anmeldelser, hvor der var tale om en frisør, en restaurant, en grillbar, en lukket legeplads og en Tennisklub, der efter anmeldelserne skulle være åbne. 

Forbud mod større forsamlinger, 14 anmeldelser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring lokaliteter i det frie rum, herunder bl.a.  en større forsamling af mennesker ved den genfundne bro, ved et ishus, uden for en forretning, der solgte mad, uden for en Cafe, uden for og inden for i et par byggemarkeder, ved Randbøl Hede, foran en opgang i Kolding, på en skaterbane, på en p-plads, ved en Torvedag m.fl.

Der er ligeledes modtaget 1 anmeldelse, hvor hændelserne omhandler andre forhold, herunder generelle forespørgsler omkring regler, samt råd og vejledning i forhold til situationen, ligesom 2 anmeldelser vedrører mange biler i forbindelse med åbning af to genbrugspladser.

I de nævnte anmeldelser har der ligeledes i flere tilfælde været tale om misforståelser, eller også har der ikke ved politiets ankomst været nogen overtrædelse. 

I et enkelt forhold, hvor 14-15 personer var forsamlet i parkeringshuset i Toldbodgade i Kolding blev der foretaget sigtelser. 

Sigtelser/påbud
Sydøstjyllands Politi har i forbindelse med den aktuelle offensive patruljevirksomhed og de nævnte anmeldelser i de seneste døgn foretaget 11 sigtelser, men ikke givet påbud, i anledning af overtrædelser af Covid-19 tiltagene. Det handler konkret om:

Overtrædelser af forbud mod forsamlinger, hvor 14-15 personer var forsamlet i parkeringshuset i Toldbodgade i Kolding. Nogle få stak af, mens de resterende blev sigtede.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med, og kan ikke oplyse identiteten på de, som har modtaget ovennævnte sigtelser. 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

25. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Rockermedlem får to års fængsel for besiddelse og salg af narkotika

En 30-årig mand blev onsdag idømt to års fængsel for overtrædelse af i alt 11 forhold om blandt andet besiddelse og salg af euforiserende stoffer.

25. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten

En 43-årig lastbilschauffør fra Fyn blev i dag ved retten i Svendborg idømt en bøde på 2.500 kr. og fik en betinget frakendelse af førerretten.

22. april 2024

Sydøstjyllands Politi

37-årig mand idømt forvaring for drab

En 37-årig mand, der var tiltalt for at have dræbt en 26-årig mand den 1. januar 2023, er i dag blevet kendt skyldig.