Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

25. oktober 2021 08:00

Politiet træner i gaderne i Vejle og Fredericia

Flere politikredse træner sammen Det mobile Indsatskoncept i ugerne 43 og 47 i Sydøstjyllands Politikreds.

Politibil

I den kommende tid vil man som borger kunne opleve fra første parket, når en række politikredse træner samarbejde og indsats ude i virkeligheden.

Onsdagene den 27. oktober og den 24. november mellem kl. 9 og kl. 17 træner Fyns og Sydøstjyllands Politi Det mobile Indsatskoncept flere steder i Vejle. Politiskolen i Vindings skydebane kommer i brug i træningen og industriområdet nord for Fredericiavej lægger også location til øvelserne. Der er tale om teknisk træning i forskellige taktikker og manøvre, således at alle deltagere på tværs af politikredse får de samme færdigheder og forståelser klar til eventuel brug i skarpe situationer.

Øvelserne vil kunne påvirke trafikken kortvarigt og så ser det jo ud, som om der er gang i den med en del kampklædt politi og politikøretøjer samlet. Men det er altså kun øvelser og der er igen grund til bekymring.

Torsdagene 28. oktober og 25. november, ligeledes mellem kl. 10 og kl. 15, udvides antallet af deltagende politikredse, således at ud over Fyns og Sydøstjyllands Politikredse, så deltager også Syd – og Sønderjyllands Politi, Midt – og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi og Nordjyllands Politi.

Disse to dage er det håndtering af demonstrationer, der er på øve programmet og det foregår i Fredericia. En ’demonstration’ vil gå fra centrum af Fredericia på JB. Nielsens Plads inden for voldene og til området ved Fredericia Idrætscenter. Undervejs må man forvente at der vil ske forskellige ting, som skal teste øvelsesdeltagerne og deres handleevner. Også her kan man forvente noget larm, når de helt sikkert særdeles bøvlede og larmende ’demonstranter’ udfordrer kollegaerne, så alle får god træning ud af det. Der vil deltage en hel del politibetjente på hver af dagene og betjentene vil på skift agere politi og demonstranter.

Der vil under træningen være en del politi- og indsatskøretøjer i øve området. Alle køretøjer, der deltager i øvelser, vil være markeret med ”POLITI ØVELSE”. Også her vil trafikken kortvarigt kunne blive påvirket af øvelserne, men det tilstræbes naturligvis, at ulempen for andre begrænses mest muligt.

’Øvelser er vigtige for at vi i fællesskab som et samlet politi på tværs af politikredse kan sættes ind med den fornødne kraft og være i strand til at arbejde ud fra de samme koncepter og forståelser, når det virkelig gælder’ siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi, der altså lægger jord til øvelserne denne gang. ’Det er også vigtigt, at vi træner i naturlige omgivelser og under naturtro vilkår, så vi virkelig bliver klar og skarpe. Og det er jo igen hemmelighed, at øvelser ofte tilrettelægges med endnu værre scenarier end virkeligheden kan byde på, så politifolkene skal nok få nogle gode og lærerige dage’ tilføjer han.

Øvelsesaktiviteten berører ikke politikredsenes almindelige beredskab og opgaveløsning i øvrigt. Det er helt som det plejer, selvom vi øver.

 

Det mobile Indsatskoncept

Det mobile Indsatskoncept er en samlet tilgang til teknikker og manøvrer til brug for indsættelse af større styrker i forbindelse med eksempelvis civile uroligheder. Konceptet beskriver både strategisk, operationelt og taktisk niveau og består at politifolk fra alle politikredse, der har det som en særlig kompetence ved siden af deres almindelige arbejde. For at understøtte, at alle indsatte styrker på tværs af politikredse arbejder ensartet og ud fra de samme færdigheder og forståelser uddannes og trænes i konceptet i fællesskab i dansk politi.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

19. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Snyd med Covid-19-hjælpepakker giver to års fængsel og millionbøde til 59-årig mand

En 59-årig mand blev ved Retten i Kolding idømt fængselsstraf og bøde på 1.650.000 kroner for svindel med lønkompensation under Covid-19.

19. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Vær opmærksom: Flere tilfælde af telefonsvindel mod ældre borgere

Den seneste tid har Sydøstjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om telefonsvindel begået mod ældre borgere i politikredsen. Gerningspersonerne har udgivet sig for at være fra banken og i et tilfælde fra politiet.

11. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi betragter episode med syreholdig væske som opklaret

Med hjælp fra offentligheden har Sydøstjyllands Politi nu været i kontakt med to drenge, der formodes at stå bag en hændelse med syreholdig væske, der fandt sted i Billund i lørdags.