Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

5. august 2019 07:27

Klar, parat og Smuk-snart

I år afholdes der Smuk-fest for 40. gang i Skanderborg. Med de mange år på bagen har arrangørerne, der står bag, stor erfaring i at planlægge og gennemføre festen i bøgeskoven. Det er også en begivenhed, som vi i Sydøstjyllands Politi er meget rutinerede i at løse den politimæssige del af.

Sydøstjylland Politis logo

Og der er brug for ekstra opmærksomhed og planlægning, når Skanderborg vokser med ca. 55.000 ekstra ’indbyggere’, i de dage festivalen varer. Den ekstra opmærksomhed retter sig både mod de trafikale forhold, sikkerheden på og omkring festivalpladsen og mod forebyggende og tryghedsskabende tiltag i forbindelse med festivalafholdelsen og i Skanderborg by.
 
Sydøstjyllands Politi vil være til stede fysisk på festivalen, politikredsens daglige beredskab er i øvrigt som sædvanlig, og så er vi som altid også tilgængelige via politi.dk og på 114.    

Forbered dig til festivalen:

Som du sikkert allerede har gjort, så start med at købe din billet via festivalens officielle billetudbydere. Det er så kedeligt at blive afvist ved indgangen, fordi du – måske endda også til overpris – er blevet snydt og står med en ugyldig billet i hånden.

Lad så det dyre gods blive derhjemme, så du ikke får en kedelig overraskelse, hvis nogle langfingrede kommer forbi, eller du mister det på anden vis. Kør i god tid og efter forholdene og anvisningerne, når du ankommer – og tager af sted igen. For I er mange, der kommer og tager af sted igen på samme tid.

Ingen stoffer – selvfølgelig. Både fordi det er ulovligt og kan være rigtig farligt at indtage. Vi har de gode hundenæser med på festivalen, så de skal ellers nok snuse det op.

Husk at følge festivalledelsens anvisninger i forhold til tændte cigaretter og ingen åben ild, tak. Og kig også en ekstra gang på vandet og eventuelle badeanvisninger, inden du hopper i søen. 

Pas også på hinanden på festivalen, så alle får den fest, de kommer efter. Lad ikke alkoholen stige dig til hovedet, så du glemmer at respektere andres grænser eller at tælle til 10, når det bliver nødvendigt.

Der er jo bare den dårligste exit fra festlighederne at få klippet armbåndet og blive fulgt til udgangen…

Og så lige et sidste godt råd… husk også at følge os på Twitter, så har du os altid lige ved hånden, hvis du får brug for det.

Sydøstjyllands Politi ønsker rigtig god festival.

Ekstra til pressen vedr. presseservicering i Smuk-ugen

 

Under Smuk-fest gennemføres der dagligt fra mandag den 5. august til mandag den 12. august et fast pressemøde kl. 9.30. Som medie, der har brug for det i det daglige pressearbejde, kan du få oplyst telefonnummeret til det daglige pressemøde ved at skrive til mailadresse: SOJYL-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk.

Uden for det nævnte tidspunkt er det Vagtchefen, som varetager opgaven. Her serviceres kun ved større akutte hændelser, men ikke løbende.

Der vil ikke kunne påregnes presseoplysninger ud over ovennævnte tidspunkter. 

Der vil ved eventuelle større sager eller hændelser blive tweetet, udsendt pressemeddelelse og eller indkaldt til pressemøde alt efter situationen.


Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

25. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Rockermedlem får to års fængsel for besiddelse og salg af narkotika

En 30-årig mand blev onsdag idømt to års fængsel for overtrædelse af i alt 11 forhold om blandt andet besiddelse og salg af euforiserende stoffer.

25. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten

En 43-årig lastbilschauffør fra Fyn blev i dag ved retten i Svendborg idømt en bøde på 2.500 kr. og fik en betinget frakendelse af førerretten.

22. april 2024

Sydøstjyllands Politi

37-årig mand idømt forvaring for drab

En 37-årig mand, der var tiltalt for at have dræbt en 26-årig mand den 1. januar 2023, er i dag blevet kendt skyldig.