Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

10. januar 2019

Sydøstjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til opklaring af museumsindbrud

Der har med kort mellemrum været to indbrud på Trapholt Museum i Kolding. Til brug for efterforskningen efterlyser politiet vidner eller andre, der kan bidrage til opklaringen af indbruddene. Det kan ikke udelukkes at der er tale om de samme gerningsmænd til begge indbrud.

Logo på politibil

Foto: Kim Matthäi Leland

Natten til den 10. december 2018 begik flere gerningsmænd indbrud mod museet, og der blev bl.a. stjålet en ca. 30 kg. tung Kay Bojesen abe.

Igen den 1. januar 2019 ca. kl. 00.03 blev der begået indbrud på Trapholt Museum, hvor værket ”Rolexgate” af kunstneren Marco Evaristti blev stjålet af formentligt to gerningsmænd. Gerningsmændene kan have cyklet til gerningsstedet, hvor nogen måske kan have set personer omkring Trapholt eller personer, som cyklede i området omkring Trapholt.

Værket Rolexgate forestiller indgangen til koncentrationslejren Auschwitz. Det er blandt andet lavet i guld og diamanter. Og i toppen af indgangspartiet har kunstneren indstøbt et Rolex ur.

Hvis man måske ved hvor de to helt specielle ting nu er, - hvilket kan være over hele landet, eller var man i området ved Trapholt ved de to lejligheder? Også andre oplysninger kan være relevante.

Kontakt venligst Sydøstjyllands Politi  på 114. Vi siger tak på forhånd for hjælpen. 
 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

Flere nyheder

15. januar 2019

Sydøstjyllands Politi

Stor bøde til fynsk vognmand

Retten i Odense idømte den 14. januar 2019 en nordfynsk busvognmand en bøde på 500.000 kr.

15. januar 2019

Sydøstjyllands Politi

Domsforhandling i større narkosag starter

En 36 årig kvinde er af sammen med to mænd på henholdsvis 50 og 31 år af Sydøstjyllands Politi tiltalt for besiddelse af betydelige mængder narkotika med henblik på videresalg – kvinden endvidere for besiddelse af to pistoler.

15. januar 2019

Sydøstjyllands Politi

Resultat af Tungvognscenter Syds fyrværkerikontrol

Ud af 23 standsede fyrværkeritransporter blev der fundet fejl på de 10. Det er en skuffende høj andel, selv for målrettede kontroller.

Nej tak til cookie