Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

12. maj 2021 09:54

To yngre mænd fremstilles i grundlovsforhør i sag om grov vold mod 20 årig mand i Horsens i går

Det er lykkedes for Sydøstjyllands Politi efter en kort, men intens efterforskning, at identificere og anholde de 2 formodede gerningsmænd. Der ledes lige nu efter yderligere to. Det 20 årige voldsoffer er fortsat i kritisk tilstand.

Sydøstjylland Politis logo

De anholdte er en 21 årig og en 29 årige mand, begge fra Vejle. De blev i nat ca. kl. 01.00 og 02.50 anholdt i Vejle og sigtet i sagen. De fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Horsens i dag kl. 12.15 og vil blive begæret varetægtsfængslede. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre under grundlovsforhøret.

Sigtelsen i sagen omhandler grov vold og frihedsberøvelse, idet gerningsmændene, da de kørte fra Sølvgade i Horsens, hvor volden blev udøvet, placerede den 20 årige mand i varerummet af den BMW, som de kort tid efter forulykkede i på Nørretorv i Horsens.

Yderligere to formodede gerningsmænd er identificerede og Sydøstjyllands Politi leder lige nu efter dem. Når de bliver anholdt vil de, som deres medgerningsmænd, blive anholdt og sigtet, samt fremstillet i grundlovsforhør indenfor 24 timer fra anholdelsen.

Efterforskningen efter gårsdagens grove vold mod en 20 årig mand fra Horsens ledte ret hurtigt Sydøstjyllands Politi på sporet af de fire formodede gerningsmænd, bl.a. idet de har relation til den BMW, i hvilken de kørte galt efter voldsudøvelsen. De fire har i øvrigt relation til hinanden.

Da identifikationen var på plads, fortsatte efterforskningen med fysisk at finde de fire yngre mænd. Denne del forsætter som nævnt for de sidste tos vedkommende, en mand på 21 år og én på 24 år, begge ligeledes fra Vejle.

Motivet til hændelsen og udøvelsen af den grove vold er endnu ikke endeligt klarlagt.

I grundlovsforhøret fremstilles endvidere en kvinde på 28 år, også fra Vejle. Hun sigtes for at have hjulpet gerningsmændene på flugt, idet hun hentede dem i bil i Horsens efter voldudøvelsen.

Af hensyn til det kommende grundlovsforhør og den videre efterforskning har Sydøstjyllands Politi aktuelt ikke yderligere oplysninger til offentligheden om sagen.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

11. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi betragter episode med syreholdig væske som opklaret

Med hjælp fra offentligheden har Sydøstjyllands Politi nu været i kontakt med to drenge, der formodes at stå bag en hændelse med syreholdig væske, der fandt sted i Billund i lørdags.

9. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Appel til forældre: Tal med jeres børn om farerne ved syrebomber

Lørdag eftermiddag kom en 2-årig pige i uforvarende kontakt med en syreholdig væske på legepladsen på Plougslundvej i Billund. Den 2-årige kom kun lettere til skade, men hændelsen anses alligevel for at være alvorlig. Sydøstjyllands Politi opfordrer forældre til at tale med deres børn om risici ved at eksperimentere med syrebomber.

25. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejere til formodede tyvekoster

Genkender du nogle af disse ting?