Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

23. september 2019 11:09

20.-22. september 2019

Her kan du finde et uddrag fra døgnrapporterne fra weekenden 20.-22. september 2019

NÆSTVED: Knallertkører var efterlyst

En patrulje standsede fredag klokken 11.26 en 29-årig mand uden fast adresse, da han kom kørende på en stor knallert på Kildemarksvej. En narkometertest viste, at han var påvirket af både kokain og cannabis, og han havde desuden fået frakendt sit kørekort. Han blev derfor sigtet for både at køre uden førerret og for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Samtidig var han efterlyst, fordi han ikke var mødt op, da han skulle afsone en tidligere dom, og han blev derfor anholdt og kørt til arresten i Næstved. Herudover blev en 48-årig mand fra Næstved sigtet for at overlade sin knallert til den 29-årige.

 

DIANALUND: Hundelufter slap sin hund fri

En 54-årig kvinde luftede fredag klokken 18.06 sin hund i en park i Dianalund, da en 58-årig mandlig hundelufter spurgte om, deres hunde skulle lege. Det ønskede kvinden ikke, men manden slap alligevel sin hund fri. De to blev derfor uvenner, og den 58-årige mand gav sig til at råbe af kvinden. Han blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen ved at forstyrre den offentlige orden.

 

VORDINGBORG: Råbte af politiet

En patrulje bemærkede lørdag klokken 02.20 tre unge mænd, der gik på gaden i Vordingborg og skubbede til hinanden. Da politiet tog kontakt til dem, blev den ene – en 17-årig mand fra Præstø – ophidset. Han råbte skældsord efter politiet og nægtede i første omgang at oplyse sit navn og sin fødselsdato. Han blev derfor anholdt klokken 02.22, og sigtet for at overtræde både ordensbekendtgørelsen og retsplejeloven. Han blev løsladt igen klokken 04.10.

 

HASLEV: Havde en køkkenkniv med i byen

Politiet var lørdag klokken 02.25 en tur igennem Haslev centrum. Her bemærkede de en 22-årig mand fra lokalområdet, der stod og tissede på gaden. Da politiet tog kontakt til ham, viste det sig, at han havde en køkkenkniv på sig, hvor bladet var 21 centimeter langt. Han blev derfor anholdt klokken 02.31, og sigtet for både at overtræde ordensbekendtgørelsen og knivloven. Han blev taget med på stationen i Næstved, hvorfra han blev løsladt igen klokken 10.50. Han fik desuden et forbud mod at indfinde sig på en nærliggende beværtning i to år.

 

VORDINGBORG: Havde ikke kørekort

En patrulje bemærkede lørdag klokken 05.28 en bil, der blev ført lidt usikkert, da den kom kørende på Kastrupvej i Vordingborg. Det viste sig, at føreren bag rattet var en kun 16-årig mand fra lokalområdet, der selvsagt ikke havde kørekort endnu. Desuden var bilen stjålet fra en bekendt. Han blev derfor anholdt klokken 05.28, og sigtet for både at køre uden førerret og for at have stjålet bilen.

 

NYKØBING FALSTER: Medgerningsmand dukkede op i retten

En 18-årig kvinde fra Sakskøbing blev anholdt fredag klokken 11.34, da hun valgte at møde op i retten for at overvære en retssag, hvor en 20-årig mand fra Nakskov var tiltalt for en voldsepisode, der fandt sted tilbage i august. I retten blev hun genkendt som en mulig medgerningsmand i sagen. Den 18-årige kvinde og den 20-årige mand blev begge fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til den 1. oktober.

 

RØDBY: Overtrådte indrejseforbud

Politiet standsede søndag klokken 7.00 en bus ved indrejsekontrollen i Rødby. I bussen sad en 27-årig mand fra udlandet, hvor det – ved den nærmere kontrol af hans papirer – viste sig, at han i 2018 havde fået et indrejseforbud i Danmark, der gjaldt i fem år. Han blev derfor anholdt klokken 7.00 og fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev idømt 10 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark, med et indrejseforbud på 6 år.

 

NYKØBING FALSTER: Hotelgæst lavede hærværk

Politiet fik søndag klokken 11.53 en anmeldelse om en gæst på et hotel, der nægtede at forlade det værelse, han havde lejet. Da politiet ankom, var gæsten – som var en 30-årig mand fra Nykøbing Falster – ophidset og højtråbende, og det viste sig, at han ødelagt en del af hotellets inventar på værelset. Han blev derfor anholdt klokken 13.03 og sigtet for hærværk. Han blev taget med på stationen, hvorfra han blev løsladt igen klokken 14.18.

 

MARIBO: 60-årig omkommet i trafikuheld

En 60-årig mand fra Maribo mistede livet søndag klokken 12.23, da han blev påkørt af en lægebil. De første undersøgelser tyder på, at uheldet skete, fordi den 60-årige foretog en u-vending ud på vejen foran lægebilen. Rødbyvej var spærret i en periode på grund af uheldet.

 

RØNNEDE: Samlede affald ved motorvejen

Politiet blev søndag klokken 12.41 kaldt ud til Sydmotorvejen ved Rønnede, hvor flere billister havde set en mand gå rundt langs rabatten. Det viste sig, at det var en 42-årig mand fra Vordingborg, der var taget ud for at samle affald. Trods de gode intentioner, er det for farligt at samle affald så tæt på motorvejen, og den 42-årige blev derfor ledt væk fra vejen. Politiet opfordrer til, at man passer godt på sig selv og holder en god afstand til trafikken, når man rydder op i naturen. En trafiksikker, gul refleksvest er desuden altid en fordel.

 

HASLEV: 49-årig mand dræbt i færdselsulykke

En 49-årig mand fra Tappernøje mistede søndag eftermiddag livet i en færdselsulykke, der skete lidt uden for Haslev, hvor Førslev Skolevej munder ud i Ringstedvej. Den 49-årige kom kørende på motorcykel ad Ringstedvej i retning mod øst. En bil med en 24-årig mand fra lokalområdet som fører svingede fra Ringstedvej til venstre ad Førslev Skolevej, og her stødte bilisten og motorcyklisten sammen. Den 49-årige blev dræbt på stedet. Der blev rutinemæssigt gennemført en alkometertest af den 24-årige på stedet, og den gav ingen udslag.

 

SLAGELSE: Tre anholdt efter butikstyveri

Politiet blev søndag klokken 16.17 kaldt til Bilka på Idagårdsvej i Slagelse, hvor personalet tilbageholdt tre udenlandske mænd, der havde stjålet forskellige varer. Det viste sig, at der var stjålet tøj, parfume og elektronik til en værdi af 3.728 kroner, og de tre mænd, der er i alderen 21-33, blev anholdt klokken 16.42 og sigtet for butikstyveri. De blev taget med til politistationen i Slagelse, og her blev de afhørt ved hjælp af en tolk. De fik en bøde på 3.000 hver for butikstyveri, og er nu overført til politiets udlændingekontrolafdeling med henblik på en evt. udvisning.

 

FUGLEBJERG: Mistænkt for 20 butikstyverier

En 32-årig udenlandsk mand fremstilles mandag i grundlovsforhør. Han er mistænkt for 20 tilfælde af butikstyveri og blev anholdt søndag klokken 16.38, da han var på vej ud af en Netto i Hørsholm med rygsækken fyldt med blandt andet slik, som han ikke havde betalt for. Politiets efterforskning af en rækkelig lignende tyverier førte frem til anholdelsen, og aktuelt er den 32-årige er sigtet for yderligere to tilfælde af butikstyveri i Netto i Fuglebjerg og Sorø. Anklagemyndigheden vil anmode om, at sagen behandles for lukkede døre.

 

NÆSTVED: Brand i beboelsesejendom

Lørdag klokken 23.59 fik politi og brandvæsen en anmeldelse om, at der var kraftig røgudvikling i en beboelsesejendom på Bogensevej i Næstved. En enkelt person blev kørt til skadestuen til et tjek for røgforgiftning. Røgen kom fra kælderen i ejendommen, hvor der havde været ild i nogle træskillerum, og flere lejligheder ovenover kælderrummene var røgfyldt og beskadigede. En 28-årig mand fra Næstved blev anholdt klokken 1.27 og sigtet for brandstiftelse. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev han afhørt og løsladt igen klokken 16.02. Han er fortsat sigtet i sagen.

 

SLAGELSE: Skoddede en joint og blev sigtet

En 19-årig mand fra København blev søndag klokken 3.32 sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Det skete på Nytorv i Slagelse, hvor den 19-årige røg en joint, som han skoddede ved synet af politiet. Politibetjentene undersøgte den 19-årige nærmere, og det viste sig, at han havde et gram hash på sig. De ulovlig stoffer blev konfiskeret.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Korsør Græsvænget Hus Søndag klokken 10.24 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Mogenstrup Brinken Hus Fredag klokken 16.00 – søndag klokken 17.45 Kontanter og et værdiskab
Nakskov Sportsvej Hus I ugen op til fredag klokken 13.00 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Nykøbing Kreibergsgade Hus Lørdag klokken 21.00 – søndag klokken 4.30 Ikke umiddelbart stjålet noget
Nørre Alslev Bellisvej Hus Fredag klokken 17.39 – søndag klokken 15.30 Smykker
Nørre Alslev Ertebøllevej Hus Fredag klokken 13.00 – søndag klokken 11.15 Pc af mærkte Lenovo, kontanter i euro og kroner
Rødby Fruegade Hus Fredag klokken 8.00-15.50 Lighter og et viskestykke
Skælskør Rennebjergvej Hus Fredag klokken 12.00 Smykker og en lampe
Slagelse Agersøvej Hus Lørdag klokken 17.00-23.15 MacBook Air og kontanter
Slagelse Agersøvej Hus Lørdag klokken 17.00 Ikke umiddelbart stjålet noget
Slagelse Rostedvej Hus Fredag klokken 8.00-13.15 En hvilestol, fire spisebordsstole, tre ure af ukendt mærke og en PH-lampe

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Holme-Olstrup Landevejen Lørdag klokken 20.35-21.00 En enkelt trafikant blev målt til at køre 116 km/t, hvor den højst tilladte hastighed er 80 km/t. Det giver et klip i kørekortet
Næstved - Fredag klokken 9.00-10.00 Ingen sager
Næstved - Fredag klokken 10.00-15.00 68 køretøjer blev standset og kontrolleret. En blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for at køre på en uindregistreret knallert uden forsikring, og ejeren blev sigtet for at have overladt knallerten til en person, der ikke havde kørekort, to blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for kørsel uden kørekort og en for at køre på en stjålet knallert
Næstved Elmevej Fredag klokken 10.00-10.15 En blev sigtet for at køre mod færdselsretningen
Vordingborg - Fredag klokken 7.30-8.00 19 køretøjer blev standset og kontrolleret: En blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Guldborg Storstrømsvej Fredag klokken 11.10-1415 ATK – bestilt færdselskontrol 235 6 50 km/t 79 km/t Et klip
Haslev Broholsmvej, Aversi Fredag klokken 5.15-9.45 ATK – bestilt færdselskontrol 92 5 80 km/t 136 km/t Et klip og en betinget frakendelse
Korsør Vestmotorvejen Lørdag klokken 13.20-19.25 ATK 5181 575 110 km/t 189 km/t 20 klip og fire betingede frakendelser
Korsør Vestmotorvejen Søndag kokken 13.17-19.17 ATK 7564 475 110 km/t 184 km/t 13 klip og tre betingede frakendelser
Nakskov Maglehøjvej Fredag klokken 8.10-9.45 ATK – bestilt færdselskontrol 47 - - - -
Rønnede Faxevej, Kongsted Søndag klokken 9.15-11.10 ATK 356 49 50 km/t 73 km/t Syv klip
Rønnede Faxevej, Kongsted Søndag klokken 11.15-13.10 ATK 440 46 60 km/t 91 km/t Fem klip
Slagelse Kalundborgvej Fredag klokken 14.18-16.20 ATK – bestilt færdselskontrol 1121 12 60 km/t 113 km/t En betinget frakendelse
Slagelse Sorøvej Fredag klokken 16.54-20.20 ATK – bestilt færdselskontrol 497 50 60 km/t 119 km/t Otte klip og en betinget frakendelse
Sorø Skælskørvej Fredag klokken 7.00-10.00 ATK 127 8 50 km/t 70 km/t Et klip

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Haslev Vordingborgvej Søndag klokken 1.10 23-årig mand fra Næstved Narkokørsel
Holme-Olstrup Holmegaardsvej Søndag klokken 5.56 29-øårig kvinde fra Holme-Olstrup Spirituskørsel
Næstved Kildemarksvej Fredag klokken 11.26 29-årig mand uden fast bopæl Narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeljtet Lørdag klokken 21.10 28-årig mand fra Frederiksberg Narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Lørdag klokken 8.00 29-årig mand fra Tappernøje Narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Lørdag klokken 19.00 35-årig mand fra Norrköping Narkokørsel
Skælskør Slagelse Landevej Fredag klokken 13.35 45-årig mand fra Slagelse Narkokørsel
Slagelse Bredahlsgade Søndag klokken 4.38 19-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
Slagelse Kalundborgvej Lørdag klokken 4.38 21-årig mand fra Høng Spirituskørsel
Slagelse Vestre Ringgade Lørdag klokken 4.01 18-årig mand fra Slagelse Narkokørsel
Stenlille Øbrovej Fredag klokken 20.50 28-årig mand fra Karup Spiritus- og narkokørsel

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

25. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 24. april

Vejvrede, stoffer og en hardballpistol. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

24. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 23. april

Her kan du læse et uddrag af tirsdagens døgnrapport

23. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra mandag 22. april

Pålæg, tilhold og et inddraget kørekort. Se uddraget fra mandagens døgnrapport