Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 11. maj

Tårnhøj hastighed, ulovligt arbejde og en beslaglagt bil. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

SLAGELSE:  Alt for høj hastighed ved vejarbejde

Tirsdag mellem klokken 10.13 og 14.40 var politiets automatiske trafikkontrol stillet op på Sorøvej i Slagelse, efter at en borger havde bestilt en hastighedskontrol på stedet. Det viste sig desværre, at det var der god brug for, da hele 317 køretøjer overtrådte hastighedsgrænsen, der på grund af vejarbejde på stedet var sat til 50 km/t. Af dem var der ikke færre end 68, der står til et klip i kørekortet, og hele 9 kan forvente en betinget frakendelse.

Politiet kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at man overholder fartgrænserne. De er der af en årsag – i dette tilfælde altså et vejarbejde, hvor maskiner og vejarbejdere er udsat og tæt på bilisterne – og selv en ganske lille hastighedsoverskridelse betyder alverden for både reaktionstid og bremselængde – og i sidste ende for omfanget af en eventuel ulykke.

 

RØDBYHAVN: Overlæs uden førerret

Politiets udlændingekontrolafdeling tjekkede onsdag klokken 7.00 en udenlandsk bil, der rullede af færgen i Rødbyhavn. Føreren var en 43-årig udenlandsk mand, og han havde en påhængsvogn hægtet bag på sin varebil. En kontrolvejning afslørede, at vogntoget vejerede 1.740 kg mere end tilladt, hvilket svarer til et overlæs på 38%. Desuden kræver en så tung kombination af bil og påhængsvogn et kørekort til kategori B/E, og det havde den 43-årige ikke. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret til den pågældende kategori og for at køre med overlæs.

 

MARIBO: 29-årig uden opholdstilladelse

Onsdag formiddag fik politiet en henvendelse fra en mand i Maribo, der fortalte, at han netop havde overrasket en fremmed mand i sin stue. Manden var ikke truende og han stjal ikke noget, men forsvandt uden videre, da han blev opdaget. Kort efter fandt politiet frem til den pågældende, der viste sig at være en udenlandsk 29-årig mand med bopæl i Sverige. Han havde ingen gyldig rejselegitimation på sig og blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Senere på dagen traf Udlændingestyrelsen afgørelse om, at den 29-årige skulle udvises fra Danmark.

 

NÆSTVED: To anholdt for ulovligt arbejde

Onsdag gennemførte udlændingekontrolafdelingen en kontrol på en sydsjællandsk byggeplads, hvor der arbejder udenlandske arbejdstagere. For to udenlandske mænd på henholdsvis 34 og 40 år var kontraktforholdene imidlertid ikke i orden, så de blev begge anholdt klokken 12.15 og sigtet for ulovligt arbejde. Arbejdsgiveren blev også sigtet i sagen. De to anholdte blev afhørt og løsladt igen sidst på eftermiddagen efter at have fået en bøde på 6.000 kroner hver.

 

NYKØBING F.: Fuld mand opførte sig dårligt

I går aftes klokken 20.42 kom en meget beruset mand ind på en cafe på Engboulevarden i Nykøbing F. Han opførte sig imidlertid ikke særlig godt, og personalet på stedet bad ham om at gå. Men i stedet stillede han sig op uden for og råbte og bankede på ruderne. Derfor blev politiet tilkaldt. Det fik dog ikke manden til at opføre sig bedre, for han mødte betjentene med forskellige ukvemsord og trusler. Derfor blev han sigtet efter ordensbekendtgørelsen, for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand og for trusler.

 

NAKSKOV: Bil beslaglagt

I forbindelse med en almindeling patruljering standsede politiet i går klokken 22.37 en bil, som kom kørende ad Højrebyvej i Nakskov. Det viste sig, at føreren – en 22-årig mand fra byen – ikke havde nogen førerret. Desuden var han påvirket af kokain, og da det var tredje gang, at han var blevet standset i bilen, blev den beslaglagt. Han blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand, kørsel uden førerret, og efter knivloven, da betjentene fandt en kniv med et låsbart blad i bilen.

 

NÆSTVED: To mænd havde hash

I nat klokken 1.45 standsede politiet en 22-årig mand, da han kom kørende i bil ad Kanalvej i Næstved. Noget ved manden virkede mistænkeligt, og en nærmere undersøgelse af bilen viste da også, at den 22-årige kørte rundt med godt 30 gram hash. Han blev derfor sigtet efter lov om euforiserende stoffer. Ved den efterfølgende ransagning af mandens lejlighed, blev der fundet yderligere 36 gram hash, som tilhørte en sambo – en 30-årig mand fra byen. Han blev også sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Dianalund Dr. Sells Vej Onsdag klokken 17.45 Ikke stjålet noget
Næstved Platan Alle Tirsdag klokken 21.00 – onsdag klokken 7.47 En hvilestol af ukendt mærke
Rønnede Saksholmvej Onsdag klokken 6.30 Et våbenskab med to våben og en bærbar pc af mærket Samsung

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Skuderløsevej Onsdag klokken 7.51-13.15 ATK 238 14 40 km/t 57 km/t 57 klip
Næstved Vordingborg Landevej ved Vester Egesborg Onsdag klokken 15.36-21.50 ATK 1108 50 50 km/t 71 km/t To klip
Sorø Skælskørvej Onsdag klokken 15.23-19.16 ATK 183 16 50 km/t 87 km/t Et klip og en betinget frakendelse
Sorø Slagelsevej Onsdag klokken 13.27-15.01 ATK 363 1 60 km/t 105 km/t -
Sorø Vestmotorvejen Onsdag klokken 5.24-11.30 ATK 8817 28 130 km/t 164 km/t -

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Lolland Kommune - Onsdag klokken 9.00-14.00 Knallertkontrol med 18 standsede køretøjer. Tre blev sigtet for forskellige overtrædelser af færdselsloven: en ulovlig knallert, manglende førerret og manglende registrering og forsikring og manglende brug at styrthjelm
Vordingborg Mønsvej Onsdag klokken 8.30-9.30 En blev sigtet for kørsel uden førerret og ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt narkopåvirket bilist:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Nakskov Højrebyvej Onsdag klokken 22.37 22-årig mand fra Nakskov Narkokørsel og kørsel uden førerret. Da den 22-årige flere gange tidligere var sigtet for at køre uden kørekort, blev hans bil beslaglagt på stedet

 

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

16. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra mandagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra mandagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

15. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra weekendens døgnrapporter

Her kan du læse et uddrag fra weekendens døgnrapporter fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

12. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 11. april

Brandstiftelse, knytnæver og en lille klump hash. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport