Spring til hovedindhold

Forslag

398 gram kokain gemt i benzintanken

Fire udenlandske statsborgere idømt fængsel og udvisning for narkotikasmugling.

Fire udenlandske statsborgere ankom i april 2019 til Rødbyhavn i en bil. Bilen blev standset og undersøgt nærmere. Her blev der gennem Toldstyrelsens grundige kontrol fundet 398 gram kokain gemt i bilens benzintank.

De fire i bilen blev anholdt af betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Udlændingekontrolafdeling, og da hverken føreren eller passagererne ville erkende ejerskab til kokainen, blev alle fire varetægtsfængslet, mens efterforskningen har fundet sted.

Ved en domsmandsret i Nykøbing F.  4. december 2019 blev de fire dømt skyldige. Tre af dem blev idømt 2 år og 6 mdr. ubetinget fængsel, mens den sidste afventer strafudmålingen. De blev alle udvist af Danmark for bestandig efter afsoning.

 

Blot få dage efter en anden dom

Dommen kommer blot få dage efter en anden dom i en sag, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Udlændingekontrolafdeling optog i Rødbyhavn i februar 2019. I denne sag blev der smuglet 1734 gram heroin og 1023 gram kokain ind i landet gemt i bagagerummet på en bil.

En 48-årig udenlandsk mand blev den 26. november 2019 idømt 6 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig af retten i Nykøbing F.

Heroinen og kokainen, som var gemt i bilens bagagerum, blev fundet af årvågne toldkonsulenter og sagen derefter efterforsket af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Udlændingekontrolafdeling.

Den anholdte har under hele forløbet nægtet sig skyldig.


For yderligere kommentarer kan vicepolitiinspektør Anton Havegård kontaktes på 30367481.


Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Udlændingekontrolafdeling (UKA ØST) er en specialenhed bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA ØST er placeret i Rødbyhavn. UKA Øst varetager den midlertidige grænsekontrol og bekæmper samtidig grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis narkosmugling og omrejsende kriminelle grupper - og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. 
 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

15. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Kom til informationsmøde og hør om politiets uddannelser

Bliv politibetjent eller politikadet, hvis du vil have et spændende og varieret job, hvor du gør en stor forskel og indgår i et unikt fællesskab

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri