Spring til hovedindhold

Forslag

Motalavej i Korsør: Zoneforbud til gerningsmænd

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har idag meddelt zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt torsdag aften

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i dag fredag meddelt zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt torsdag aften i forbindelse med de uroligheder, der fandt sted i området ved Motalavej i Korsør. De meddelte zoneforbud gælder foreløbig i en måned.
  
Zoneforbud kan tages i anvendelse, når et område generelt er plaget af gentagne episoder med vold og andre strafbare forhold, og forbuddet kan meddeles til personer, der udviser særlig utryghedsskabende adfærd eller ved sin adfærd bidrager til at skabe særlig utryghed. En person med et zoneforbud må ikke færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor adfærden har fundet sted. Beboere på Motalavej, som får meddelt et zoneforbud gældende for området, kan passere gennem området for at komme fra og til bopælen, f.eks. for at gå på arbejde eller på indkøb, men de pågældende må ikke i øvrigt hverken færdes i området eller tage ophold.

Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes i førstegangstilfælde normalt med ubetinget fængsel i 7 dage. 

”Vi oplevede i går aftes, at der fortsat er stor vilje til at indlade sig i slagsmål og voldelige opgør, og vi oplever i det hele taget, at flere personer optræder utryghedsskabende i området”, siger politidirektør Lene Frank. ”På baggrund af gårsdagens hændelser har vi besluttet at tage yderligere et redskab i brug. I første omgang har vi identificeret to personer i målgruppen for et zoneforbud, men vi har flere personer i kikkerten. Hvis uroen fortsætter, kan deltagerne således se frem til, at de også kan blive mødt med zoneforbud. Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes normalt hårdt, og vi vil have stort fokus på, at de personer, der er meddelt zoneforbud, ikke færdes eller tager ophold i området”.

Henvendelser fra pressen kan ske til linjechef Tom Trude på telefon: 51 16 66 48.
 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Suzanne Wittrock

E-mail: swi013@politi.dk

Tlf.: 4132 8200

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere nyheder

20. september 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Drabsforsøg i Ruds Vedby - to mænd er anholdt

Drabsforsøg i Ruds Vedby - to mænd er anholdt

20. september 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Hjemmerøveri i Kørsør - politiet efterlyser vidner

Hjemmerøveri i Kørsør - politiet efterlyser vidner

18. september 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sigtet for snyd med lønkompensationsmidler - varetægtsfængslet til 28. september

En 54-årig mand blev fredag varetægtsfængslet frem til den 28. september. Det skete i et grundlovsforhør i retten i Nykøbing F., hvor sagen blev behandlet for lukkede døre.

Afvis cookies