Spring til hovedindhold

Forslag

Ansøg om tilladelse til transport, opbevaring og besiddelse

Hvis din virksomhed skal transportere våben og våbendele, fx skydevåben, ammunition eller blankvåben, kræver det først en tilladelse til at det. Du skal også bruge tilladelsen, hvis du i kortere perioder skal besidde eller opbevare et våben midlertidigt.

Hav følgende parat
Du skal logge ind med virksomhedens NemID.
Navn, telefonnummer, emailadresse.
Du skal oplyse, om din virksomhed er et transportfirma, våbenhandler mm.
  • Oplysninger om forventet mængde opbevaret på årsbasis.
  • Oplysninger om opbevaringsforhold.
  • Oplysninger om alarmsystem samt AIA-erklæring.
  • Dokumentation af opbevaringsforhold – fx uddybende forklaring om opbevaring, skitse af rummet, billeder, plantegning m.m.
 
  • Type af våben – blankvåben, skydevåben m.m. 
  • Oplysninger om forventet mængde opbevaret på årsbasis.
  • Oplysninger om opbevaringsforhold. 
  • Oplysninger om alarmsystem samt AIA-erklæring.
  • Dokumentation af opbevaringsforhold – fx uddybende forklaring om opbevaring, skitse af rummet, billeder, plantegning m.m.
 
Spørgsmål og svar
Hvis din virksomhed ikke har NemID, skal du sende de oplysninger, som vi skal bruge til at behandle din ansøgning, som brevpost. Se kontaktoplysninger

Du skal dog være opmærksom på, at det forlænger sagsbehandlingstiden væsentligt, hvis du vælger at ansøge med brevpost. Det skyldes, at brevpost øger risikoen for fejl i ansøgningen, at vi skal bruge længere tid på manuel indtastning af dine data, og at PostNord typisk skal bruge op til 5 dage på levering af almindelige breve.
 
Det koster ikke noget at søge om tilladelse til transport, opbevaring og udstilling. 

Når du har indsendt din blanket digitalt, modtager du en kvittering i e-boks. Vi bestræber os på at behandle din ansøgning inden for 2-3 uger. I perioder med spidsbelastning kan du dog forvente en længere sagsbehandlingstid. 

 

Hvis vi mangler yderligere oplysninger i forbindelse med din ansøgning, vil vi kontakte dig. Ellers vil du modtage afgørelsen i e-boks. 

Midlertidig opbevaring af skydevåben må kun finde sted fra dagen før til dagen efter formålet er opfyldt. Skydevåben skal være underkonstant tilsyn eller skal opbevares forsvarligt i et sikkert, aflåst gemme eller fastlåst til mur eller lignende og på et sted, der er utilgængeligt for uvedkommende. Ammunition til skydevåben skal opbevares for sig i et aflåst gemme. 
Skydevåben skal være underkonstant tilsyn eller skal opbevares forsvarligt i et sikkert, aflåst gemme eller fastlåst til mur eller lignende og på et sted, der er utilgængeligt for uvedkommende. Ammunition til skydevåben skal opbevares for sig i et aflåst gemme.
Nej. Tilladelsen er generel og gælder transport i hele tilladelsesperioden. Det vil sige at du ikke skal søge en yderligere tilladelse, hvis du skal transportere mere våben mere end én gang.
Våben og ammunition skal transporteres forsvarligt, f.eks. under konstant tilsyn eller tildækket i aflåst transportmiddel eller på tilsvarende betryggende måde.

Kontakt Tilladelser

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til din ansøgning, kan du kontakte enheden for Tilladelser

Se kontaktoplysninger

Forslag