Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

17. januar 2019 12:01

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 17. januar 2019

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Randers

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 13.00 i Retten i Randers en 21-årig mand og en 21-årig kvinde. De sigtes begge for salg af narko og for fem indbrud begået forskellige steder i Danmark. De blev anholdt i går i en lejlighed i Randers.

Da anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, ønsker Østjyllands politi p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Førerløser biler på vejene

Onsdag kl. 18.30 blev en patrulje opmærksomme på en bil på Nyvangsgade i Randers NV. Patruljen ville lave en rutinemæssig kontrol af bil og fører og tændte udrykningen for at gøre føreren opmærksom på, at han skulle standse bilen. På trods af brug af både blink og lys fortsatte føreren ad Mjølnersvej, hvorefter bilen standsede brat op.

Da betjentene gik hen til bilen, sad der ingen på førersædet, der lå blot en mobiltelefon. På passagersædet sad en 30-årig mand og på bagsædet sad en 28-årig mand, der virkede lettere forpustet og uden sikkerhedssele på. Ingen af mændene kunne redegøre for, hvem der havde kørt bilen, der i øvrigt lugtede kraftigt af hash. Begge mænd blev sigtet for lov om euforiserende stoffer, og da betjentene var af den overbevisning, at det var den forpustede mand på bagsædet, der havde ført bilen, blev han sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret.

I forbindelse med visitation af den 28-årige mand bemærkede den ene af betjentene, at han havde gemt noget i underbukserne. Men da betjenten spurgte til det, tog den 28-årige en lille pose op af underbukserne og kastede den fra sig. Han blev herefter lagt i håndjern og sat ind i patruljebilen, mens betjentene undersøgte posen og bilen nærmere.

Betjentene fik fat i posen, der indeholdt noget kokain, og ved ransagning af bilen blev der fundet en joint. Ved visitation af den 30-årige mand på passagersædet fandt betjentene ikke noget og sigtelsen mod ham blev frafaldet på stedet. Men da han heller ikke havde noget kørekort, kunne han ikke køre bilen, der derfor blev efterladt aflåst på stedet.

Den 28-årige mand blev kørt til Randers Politigård til nærmere afhøring og en blodprøve. Her fik han yderligere en sigtelse for salg af narkotika.

-

Natten til torsdag kl. 01.44 blev politiet også mødt af en førerløs bil på Stensagervej i Viby. Patruljen var blevet opmærksomme på bilen i krydset Langtoftevej/Vårkjærvej i Viby, da det så ud som om bilens fører ikke have sele på. Da patruljen kørte efter bilen, gassede føreren op, men blev standset af et vejarbejde på Stensagervej.

Da patruljen gik hen til bilen, der holdt med lyset tændt, sad der kun en person på passagersædet, der oplyste, at det ikke var ham, der havde kørt bilen, og at føreren var løbet væk fra stedet. Desværre for ham kunne patrulje genkende ham som værende identisk med føreren, da patruljen havde kiggede ind i bilen kort forinden. Den 18-årige mand oplyste, at han ikke havde noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da politiet kunne se, at han var frakendt førerretten. Da han også virkede påvirket af narkotika, blev han også sigtet for narkokørsel.

Ved ransagning af bilen fandt betjentene noget hash i handskerummet, som den 18-årige erkendte tilhørte ham. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af narko. Slutteligt blev han også sigtet for at køre uden sikkerhedssele. Han blev derefter kørt til politigården i Aarhus for at få taget en blodprøve.

**

 

”Fritagelsesseddel” til at køre uden sele

Natten til torsdag kl. 04.34 standsede en patrulje en bil på Janesvej i Brabrand i forbindelse med en rutinekontrol. Da patruljen tog kontakt til den 30-årige fører af bilen, kunne de se, at han havde selen spændt bagved ryggen. Den 30-årige oplyste, at han havde en ”fritagelsesseddel” som gjorde, at han var fritaget for at anvende sikkerhedssele.

Han havde dog glemt sedlen derhjemme, hvor hans kørekort angiveligt også befandt sig. Han blev sigtet for to gange overtrædelser af færdselsloven. Da han også virkede påvirket af narko, blev han desuden sigtet for narkokørsel og kørt ind til politigården i Aarhus for at få taget en blodprøve.

**

 

Butikstyv genkendt og anholdt

Østjyllands Politi blev onsdag kl. 9.51 kontaktet af en medarbejder fra Rema 1000 på Kjølvejen i Randers NV, der i søndags, den 13. januar kl. 20.42, havde haft besøg af en butikstyv, som var sluppet afsted med tre kartonner cigaretter. Nu havde butikken fået informationer om, hvem gerningsmanden kunne være, og man havde, på baggrund af billederne på videoovervågningen, fundet frem til ham på Facebook.

Betjentene søgte på mandens navn i politiets systemer og fandt et billede af ham, der stemte overens med billederne på videoovervågningen. Patruljen kørte ud til den 22-årige mands adresse i Randers. Da manden åbnede døren, var han iført det samme tøj som på overvågningsvideoen, og han blev sigtet for butikstyveriet, hvilket han erkendte. Han oplyste, at han ville tilbagebetale de 1310 kroner, som de tre kartonner cigaretter havde kostet.

**

 

Tilbageholdt butikstyv erkendte tre tyverier

Østjyllands Politi blev onsdag kl. 17.25 kaldt til Aldi på Mariagervej i Randers NV, hvor en medarbejder havde tilbageholdt en butikstyv. Medarbejderen forklarede, at han havde set manden putte to 6-pack med øl og en Underberg ned i sin taske, og derefter var gået forbi kasselinjen uden at betale. Medarbejderen tog herefter fat i manden i vindfanget og tilbageholdt ham, indtil politiet kom frem.

Da patruljen ankom fortalte medarbejderen, at han genkendte den 21-årige mand, der tidligere var set stjæle fra butikken. Den 12. december havde han stjålet en vodka, to armagnac og en spansk brandy, og den 6. januar havde han stjålet seks colaer. Ved alle tre butikstyverier var manden blevet fanget på videoovervågning, og den 21-årige erkendte da også alle tre forhold, som han blev sigtet for.

**

 

Narkopåvirket fører uden kørekort forsøgte at stikke af fra politiet

En patrulje blev onsdag kl. 20.43 opmærksomme på en bil ved Rosenhøj i Viby og ville standse bilen for at lave en rutinekontrol af bil og fører. Patruljen tændte derfor både horn og lygter for at få føreren af bilen til at standse. Føreren nægtede at standse, og, efter en kort eftersættelse rundt om en tankstation, standsede bilen, og to personer løb ud og i hver sin retning.

Den ene betjent løb efter føreren af bilen, mens den anden betjent i patruljebilen kørte efter passageren. Føreren sprang over hegnet ind til Harald Nyborg, men blev kort efter indhentet af betjenten, anholdt, sigtet for narkokørsel, og lagt i håndjern. Den 24-årige fører af bilen var meget ophidset og råbte skældsord efter betjentene, hvorfor han også blev sigtet for fornærmelig tiltale af polititjenestemænd.

Da det samtidig viste sig, at han også var frakendt førerretten, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Han blev herefter kørt til politigården i Aarhus, hvor han fik taget en blodprøve.

**

 

Formodede narkosælgere anholdt

En patrulje blev natten til torsdag kl. 00.15 opmærksomme på en bil, der holdt i tomgang på p-pladsen bag Viby Torv. Patruljen tog kontakt til den 20-årige mand, der sad på førersædet. Han forklarede, at det var hans kammerat, der havde leaset bilen, men at han lige var gået hen til en bankautomat for at sætte penge ind.

Betjentene syntes, der lugtede af hash i bilen, og den 20-årige mand blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer. Ved visitation af manden fandt politiet to mobiltelefoner, der umiddelbart ikke var interessante for politiet. Ved ransagning af bilen fandt betjentene noget hash, der var delt op i mindre klumper og større plader og noget skunk.

Mens betjentene ransagede bilen kom den 20-åriges kammerat gående hen mod bilen, men da han så politiet, ændrede han pludselig retning. En af betjentene gik efter ham og bad ham legitimere sig. Den 23-årige mand oplyste, at det var ham, der leasede bilen, og at han havde været henne ved en bankautomat for at sætte penge ind, hvilket var mislykkedes, da automaten ikke ville tage hans kort.

Den 23-årige blev gjort bekendt med politiets fund i bilen, og begge mænd blev sigtet for forsøg på salg af hash. I forbindelse med visitation af den 23-årige fandt betjentene et større pengebeløb i hans inderlomme og en mobiltelefon. Både penge og telefon blev beslaglagt, da betjentene havde mistanke om, at de havde forbindelse til salg af hash.

Efterfølgende ville betjentene alligevel gerne have fat i de to telefoner, den 20-årige havde haft på sig, tidligere, men nu var telefonerne væk. De blev dog fundet liggende på en busk et par meter fra bilens bagklap, men den 20-årige nægtede, at han nogensinde havde haft telefonerne på sig. Begge telefoner blev beslaglagt med henblik på nærmere undersøgelse.

Begge mænd blev anholdt og kørt hjem til deres bopæle, hvor betjentene også ville ransage. Hos den 23-årige blev der fundet diverse dopingmidler, som han blev sigtet for at være i besiddelse af. Hos den 20-årige blev der ikke fundet noget af interesse for politiet.

**

 

Viste sin penis til en 11-årig pige

Onsdag ved 14-tiden var en 11-årig pige netop stået af bussen ved Bilka i Tilst og var begyndt at gå hjemad via en cykelsti langs Agerøvej mod Skjoldhøj. På et tidspunkt gik en mand ud foran hende med sin penis hængende ud af bukserne. Manden svingede med sin penis, men sagde ikke noget til pigen, der løb retur til busstoppestedet.

Manden beskrives som:

  • Ikke etnisk dansk
  • Mørk i huden
  • Havde sort skæg – formentlig fuldskæg
  • Var iført sort tøj og en sort hue

**

 

Færdsel

 

Onsdag kl. 11.17 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Silkeborgvej i Aarhus V. Ifølge vidneforklaringer var lyskrydset gået i sort, og der var opstået kaos i krydset. En 32-årig mandlig bilist kom kørende ad Silkeborgvej og skulle lige over i krydset. Han har forklaret politiet, at han kørte i den yderste vognbane og fulgte den forankørende trafik, da han så en bil komme kørende fra højre side. Han var bange for at blive ramt af bilen og gassede derfor lidt op for at komme hurtigere frem. I samme øjeblik kom en 64-årig kvinde på en kabinescooter kørende på cykelstien fra højre side. Hun kørte ud foran den 32-årige, der påkørte kabinescooteren, der væltede om på siden. Den 64-årige kvinde kom umiddelbart ikke alvorligt til skade ved sammenstødet.

Onsdag kl. 14.14 skete der et færdselsuheld i en rundkørsel ved Østergade/Rosengade i Grenaa. En 22-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt og ind i rundkørslen, hvor der skete sammenstød med en 18-årig kvindelig cyklist, der var par vej rundt i rundkørslen. Den 22-årige mand erkendte, at han ikke havde set cyklisten, og han blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. Den 18-årige kvinde blev tilset i en ambulance på stedet, men slap umiddelbart uden skader.

Onsdag kl. 17.29 skete der et færdselsuheld på Haslevej i Åbyhøj. En 72-årig mandlig bilist ville overhale en bus, der var holdt ind til højre side, og påkørte i den forbindelse en 59-årig mandlig cyklist, der kom cyklende i modsatte retning. Cyklisten pådrog sig nogle skader i hovedet i forbindelse med sammenstødet.

Onsdag kl. 17.51 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Aarhus Nord, hvor en bil og en lastbil var stødt sammen i forbindelse med en sammenfletning. Der skete ingen personskade ved sammenstødet, og begge køretøjer blev kørt ud i nødsporet, så trafikken kunne forløbe som normalt.

En 39-årig mand blev onsdag kl. 19.30 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje i Saralystparken i Højbjerg.

Onsdag kl. 19.35 havde en udenlandsk turist forvildet sig ind på letbanesporet ved Europaplads. Den 54-årig bilist kunne ikke selv komme derfra igen, så Letbanen måtte kortvarigt indstilles, mens Falck fik bugseret bilen væk fra sporet.

En 24-årig mand blev natten til torsdag kl. 03.37 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Århusvej i Randers SV.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Krattet i Grenaa begået tirsdag den 1/1 mellem kl. 00.15 og kl. 01.40
  • På Vestermøllevej i Trige begået mellem torsdag den 10/1 kl. 16.00 og onsdag den 16/1 kl. 13.30
  • På Egernvej i Højbjerg begået onsdag den 16/1 mellem kl. 09.30 og kl. 15.10
  • På Ystedgade i Aarhus N begået mellem fredag den 4/1 kl. 14.45 og søndag den 13/1 kl. 11.00
  • På Rude Havvej i Odder begået onsdag den 16/1 mellem kl. 16.28 og kl. 17.18
  • På Pinjelunden i Randers SØ begået onsdag den 16/1 mellem kl. 08.15 og kl. 18.05
  • På Skolevej i Randers SØ begået onsdag den 16/1 mellem kl. 09.00 og kl. 19.36

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.