Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

23. januar 2019 12:37

Østjyllands Politi: - Vi leder ikke efter en hvid varevogn

Østjyllands Politi har den seneste tid efterforsket en række episoder, hvor borgere har fortalt om en mand, der har henvendt sig til børn i Hadsten og i det nordlige Aarhus.Ud fra den efterforskning er der intet, der tyder på, at der lige nu er en gerningsmand, som kører rundt i Østjylland i en hvid varevogn og forsøger at lokke børn ind i bilen.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

 

I to konkrete tilfælde har Østjyllands Politi fundet frem til den mand, der er blevet anmeldt. Politiet har haft kontakt med føreren af en hvid varevogn i Hadsten, og tirsdag talte de med en mand, som en 11-årig dreng var blevet bange for på Bjørnkærvej ved Randers. I begge tilfælde var der, efter politiets vurdering, tale om legale forhold.   

 

I tidligere tilfælde har anmeldelser også vist sig at være misforståelser – for eksempel da en hjælpsom mor i Hjortshøj blev forvekslet med en mulig børnelokker. 

 

”Vi tager alle anmeldelser om mulige børnelokkere alvorligt, og vi forsøger i hvert eneste tilfælde at finde frem til den person, som har skabt utryghed. Der har i flere tilfælde været forskellige signalementer og forskellige beskrivelser af den bil, manden har kørt i, og vores efterforskning giver os ingen grund til at tro, at der lige nu er en bestemt gerningsmand i Østjylland, der kører rundt og forsøger at lokke børn til at køre med, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard. 

 

Kan forstå bekymringen

I nogle af de sager, der er anmeldt, har efterforskningen foreløbigt ikke kunne føre til en endelig afklaring af, hvad der præcist er sket. I andre sager er det politiets vurdering, at der har været tale om misforståelser eller forhold, der ikke har givet grundlag for videre efterforskning. 

 

”Jeg kan sagtens forstå, at man som forælder bliver bekymret for ens barn, og vi er glade for, at borgerne ringer til os, hvis de ser noget mistænkeligt. Samtidigt er det vigtigt, at man ikke mistænker alle, der kører rundt i en varebil. Vi leder p.t. ikke efter en hvid varevogn eller et andet bestemt køretøj. Men vi efterforsker selvfølgelig alle de sager, hvor der er sket noget mistænkeligt, ligesom vores forebyggende enhed er på sagerne og blandt andet går i dialog med skolerne,” siger Michael Kjeldgaard. 

 

Østjyllands Politi fortsætter nu den videre efterforskning af de episoder, der endnu ikke er afklaret. 

 

Pressekontakt

Politiinspektør Michael Kjeldgaard, tlf. 5076 3068

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.