Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

23. november 2020 14:24

Forlængelse af visitationszone og skærpet strafzone

Politidirektør Arne Gram har besluttet at forlænge både den skærpede strafzone og visitationszonen, der begge udløber i dag, mandag den 23. november 2020 klokken 15. De to zoner forlænges i to uger frem til tirsdag den 8. december 2020 klokken 15.

Fyns Politi vurderer, at en forlængelse er nødvendig for at forhindre utryghedsskabende adfærd og forebygge kriminelle handlinger i Odense-bydelen, Vollsmose

”Det er vores vurdering, at der stadig kan opstå voldelige konfrontationer mellem grupperinger i Vollsmose. Det viser vores efterforskning og vores efterretninger, og det må og skal vi have sat en stopper for. Borgerne skal kunne bo og færdes trygt på alle tider af døgnet i området, og vi ved fra tidligere, at brugen af skærpet strafzone og visitationszone lægger pres på de kriminelle. Derfor er det et godt værktøj, som vi ikke tøver med at bruge”, siger politidirektør Arne Gram.

Den skærpede strafzone og visitationszonen blev oprettet lørdag den 14. november 2020 efter der fredag den 13. november og lørdag den 14. november var afgivet flere skud i området. Der er ikke meldt om nogen tilskadekomne i forbindelse med skyderierne.
Politiet formoder at skudepisoderne hænger sammen med en konflikt, der fra tid til anden blusser op mellem grupperinger i området.

”I forbindelse med skudepisoderne hører vi meget gerne, hvis nogen har viden eller har set noget, som vi kan bruge i efterforskningen. Vi har en fornemmelse af at både i forbindelse med de aktuelle skudepisoder forrige weekend såvel som i forbindelse med drabet i sommer, så er der viden derude, som vi virkelig har brug for at få. Hvis vi vil bandekriminalitet og anden kriminalitet i Vollsmose til livs, så er helt afgørende, at vi står sammen og hjælpes ad,” siger Arne Gram. 

Oplysninger til Fyns Politi kan gives på telefon 114, via tip-funktionen på politi.dk eller ved at kontakte Vollsmoses nærpolitistation.

Forlængelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

 

Læs afgørelsen om visitationszonen

Se kort over visitationszonen

 

Læs afgørelsen om den skærpede strafzone

Se kort over den skærpede strafzone


Der er foretaget i alt 90 visitationer i perioden 15. november til 23. november 2020, som har medført 13 sigtelser:

Fornærmelig tiltale mod tjenestemand – 2
Spirituskørsel - 1
Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept - 2
Kørsel uden førerret - 1
Euforiserende stoffer / lov om – 4
Retsplejeloven, nægter at opgive navn - 1
Våbenloven, i øvrigt - 1
Sikring af den offentlige orden mv. 1

 

Følgende er fundet i visitationszonen i perioden 15. november til 23. november 2020:

1 stk. 9 mm pistol
1 stk. magasin med 9 mm ammunition-+
1 kniv, 9 cm.
1 strømpe indeholdende 24. stk. 7,62x25 mm ammunition og 1 stk. 9 mm ammunition
1 steakkniv
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng

 

E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

2. juni 2023

Fyns Politi

Fyns Politi øger synligheden og trygheden til søs

Fyns Politi har fået sin egen båd til at foretage patruljer til søs. Allerede fra den 3.- 4. juni kan borgere til søs, ved kysterne og i havnene hilse på Fyns Politi i den nye båd.

1. juni 2023

Fyns Politi

Mand fremstilles i grundlovsforhør

57-årig mand fremstilles i grundlovsforhør kl 1600 i forbindelse med sag om kartofler på Storebæltsbroen.

26. maj 2023

Fyns Politi

Mange gode tips i sag om bedrageri af ældre

Fyns Politi takker medierne og borgerne for at bidrage til at udfinde muligt ID på formodet gerningsmand, der har bedraget ældre borgere på Fyn og måske også andre steder i landet.

Forslag