Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

23. november 2020 14:24

Forlængelse af visitationszone og skærpet strafzone

Politidirektør Arne Gram har besluttet at forlænge både den skærpede strafzone og visitationszonen, der begge udløber i dag, mandag den 23. november 2020 klokken 15. De to zoner forlænges i to uger frem til tirsdag den 8. december 2020 klokken 15.

Fyns Politi vurderer, at en forlængelse er nødvendig for at forhindre utryghedsskabende adfærd og forebygge kriminelle handlinger i Odense-bydelen, Vollsmose

”Det er vores vurdering, at der stadig kan opstå voldelige konfrontationer mellem grupperinger i Vollsmose. Det viser vores efterforskning og vores efterretninger, og det må og skal vi have sat en stopper for. Borgerne skal kunne bo og færdes trygt på alle tider af døgnet i området, og vi ved fra tidligere, at brugen af skærpet strafzone og visitationszone lægger pres på de kriminelle. Derfor er det et godt værktøj, som vi ikke tøver med at bruge”, siger politidirektør Arne Gram.

Den skærpede strafzone og visitationszonen blev oprettet lørdag den 14. november 2020 efter der fredag den 13. november og lørdag den 14. november var afgivet flere skud i området. Der er ikke meldt om nogen tilskadekomne i forbindelse med skyderierne.
Politiet formoder at skudepisoderne hænger sammen med en konflikt, der fra tid til anden blusser op mellem grupperinger i området.

”I forbindelse med skudepisoderne hører vi meget gerne, hvis nogen har viden eller har set noget, som vi kan bruge i efterforskningen. Vi har en fornemmelse af at både i forbindelse med de aktuelle skudepisoder forrige weekend såvel som i forbindelse med drabet i sommer, så er der viden derude, som vi virkelig har brug for at få. Hvis vi vil bandekriminalitet og anden kriminalitet i Vollsmose til livs, så er helt afgørende, at vi står sammen og hjælpes ad,” siger Arne Gram. 

Oplysninger til Fyns Politi kan gives på telefon 114, via tip-funktionen på politi.dk eller ved at kontakte Vollsmoses nærpolitistation.

Forlængelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

 

Læs afgørelsen om visitationszonen

Se kort over visitationszonen

 

Læs afgørelsen om den skærpede strafzone

Se kort over den skærpede strafzone


Der er foretaget i alt 90 visitationer i perioden 15. november til 23. november 2020, som har medført 13 sigtelser:

Fornærmelig tiltale mod tjenestemand – 2
Spirituskørsel - 1
Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept - 2
Kørsel uden førerret - 1
Euforiserende stoffer / lov om – 4
Retsplejeloven, nægter at opgive navn - 1
Våbenloven, i øvrigt - 1
Sikring af den offentlige orden mv. 1

 

Følgende er fundet i visitationszonen i perioden 15. november til 23. november 2020:

1 stk. 9 mm pistol
1 stk. magasin med 9 mm ammunition-+
1 kniv, 9 cm.
1 strømpe indeholdende 24. stk. 7,62x25 mm ammunition og 1 stk. 9 mm ammunition
1 steakkniv
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

15. januar 2021

Fyns Politi

Kontrol af varebiler - masser af fejl, mangler og rod i papirerne

Fyns Politi havde torsdag kontrol af varebiler i og omkring motorvejen ved Nyborg. Og resultatet var nedslående: Af de 16 varebiler, der blev stoppet, havde 12 fejl, mangler og/eller rod i papirerne.

14. januar 2021

Fyns Politi

Medbragte kniv i retten og fik straksdom

En 44-årig mand fik onsdag en straksdom for at medbringe en kniv ind i Retten i Odense. Kniven blev opdaget i sikkerhedskontrollen, da manden tirsdag var på vej ind i retten i Odense, hvor manden skulle have behandlet en anden sag om butikstyveri, besiddelse af kniv samt en mindre sag om euforiserende stoffer.

13. januar 2021

Fyns Politi

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Vollsmose på tilfældig mand

En 21-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør ved Retten i Odense. Han er sigtet for den 24. juni 2020 at have skudt og dræbt en 31-årig mand ud for Egeparken i Vollsmose. Den dræbte befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.