Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

23. november 2020 14:24

Forlængelse af visitationszone og skærpet strafzone

Politidirektør Arne Gram har besluttet at forlænge både den skærpede strafzone og visitationszonen, der begge udløber i dag, mandag den 23. november 2020 klokken 15. De to zoner forlænges i to uger frem til tirsdag den 8. december 2020 klokken 15.

Fyns Politi vurderer, at en forlængelse er nødvendig for at forhindre utryghedsskabende adfærd og forebygge kriminelle handlinger i Odense-bydelen, Vollsmose

”Det er vores vurdering, at der stadig kan opstå voldelige konfrontationer mellem grupperinger i Vollsmose. Det viser vores efterforskning og vores efterretninger, og det må og skal vi have sat en stopper for. Borgerne skal kunne bo og færdes trygt på alle tider af døgnet i området, og vi ved fra tidligere, at brugen af skærpet strafzone og visitationszone lægger pres på de kriminelle. Derfor er det et godt værktøj, som vi ikke tøver med at bruge”, siger politidirektør Arne Gram.

Den skærpede strafzone og visitationszonen blev oprettet lørdag den 14. november 2020 efter der fredag den 13. november og lørdag den 14. november var afgivet flere skud i området. Der er ikke meldt om nogen tilskadekomne i forbindelse med skyderierne.
Politiet formoder at skudepisoderne hænger sammen med en konflikt, der fra tid til anden blusser op mellem grupperinger i området.

”I forbindelse med skudepisoderne hører vi meget gerne, hvis nogen har viden eller har set noget, som vi kan bruge i efterforskningen. Vi har en fornemmelse af at både i forbindelse med de aktuelle skudepisoder forrige weekend såvel som i forbindelse med drabet i sommer, så er der viden derude, som vi virkelig har brug for at få. Hvis vi vil bandekriminalitet og anden kriminalitet i Vollsmose til livs, så er helt afgørende, at vi står sammen og hjælpes ad,” siger Arne Gram. 

Oplysninger til Fyns Politi kan gives på telefon 114, via tip-funktionen på politi.dk eller ved at kontakte Vollsmoses nærpolitistation.

Forlængelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

 

Læs afgørelsen om visitationszonen

Se kort over visitationszonen

 

Læs afgørelsen om den skærpede strafzone

Se kort over den skærpede strafzone


Der er foretaget i alt 90 visitationer i perioden 15. november til 23. november 2020, som har medført 13 sigtelser:

Fornærmelig tiltale mod tjenestemand – 2
Spirituskørsel - 1
Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept - 2
Kørsel uden førerret - 1
Euforiserende stoffer / lov om – 4
Retsplejeloven, nægter at opgive navn - 1
Våbenloven, i øvrigt - 1
Sikring af den offentlige orden mv. 1

 

Følgende er fundet i visitationszonen i perioden 15. november til 23. november 2020:

1 stk. 9 mm pistol
1 stk. magasin med 9 mm ammunition-+
1 kniv, 9 cm.
1 strømpe indeholdende 24. stk. 7,62x25 mm ammunition og 1 stk. 9 mm ammunition
1 steakkniv
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

20. maj 2022

Fyns Politi

Idømt fængsel for svindel med leasingbiler

En 43-årig mand fra Fyn er blevet idømt 3 års fængsel – heraf 6 måneder ubetinget fængsel, mens den øvrige del er betinget fængsel med to års prøvetid. Manden er dømt for at have snydt Skat for betaling af 10,7 millioner kroner i registreringsafgifter på 90 leasingbiler.

19. maj 2022

Fyns Politi

40-årig mand dømt for omfattende salg af dyre cykler

En 40-årig mand fra Odense er blevet idømt 1 år og 9 måneders fængsel for omfattende salg og besiddelse af stjålne cykler – primært dyre el-cykler. Der er tale om både hæleri og dokumentfalsk af særlig grov karakter.

12. maj 2022

Fyns Politi

Formodet indbrudstyv i grundlovsforhør

En 29-årig mand fremstilles kl. 14:30 i grundlovsforhør ved Retten i Odense sigtet for ni indbrud - alle begået i Odense.