Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

27. juni 2022 11:53

Roskilde Festival døgnrapport mandag den 27. juni 2022

Uddrag af døgnrapporten fra søndag 260622 kl. 07.00 til mandag 270622 kl. 07.00.

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti

Afsætning trods stopforbud – Køgevej, Roskilde

Kl. 11.10 fik politiet en henvendelse om, at nogle bilister var standset på Køgevej for at afsætte passagerer, der skulle gæste Roskilde Festival. Standsningen og aflæsningen af passagerer var sket trods skiltning med ”Standsning forbudt”, men en færdselsbetjent på motorcykel kunne kort efter konstatere, at alle trafikanter nu respekterede skiltningen, så der ikke opstod farlige og ulovlige situationer på Køgevej.

 

Hastighedskontrol – Holbækmotorvejen, Roskilde

En af politiets ATK-biler foretog i tidsrummet kl. 13.11 – 20.00 måling af trafikanternes hastighed i det østgående spor ved afkørsel <12> Roskilde S / Køgevej, idet den tilladte hastighed ved skiltning er nedsat til 80 km/t fra de normale tilladte hastighed på 110 km/t. Hastighedsnedsættelsen er iværksat på grund af afviklingen af Roskilde Festival, der medfører et større antal personer i området tæt omkring motorvejsstrækningen gennem Roskilde.

12.971 bilister passerede ATK-målbilen, hvis blitz blev aktiveret 516 gange, fordi den målte bilist kørte hurtigere end tilladt.
Af de blitzede bilister kan 76 ud over en bøde også forvente at få et klip i kørekortet, og tre bilister kørte mere end 60 % for hurtigt, så de ud over bøden står til en betinget frakendelse af kørekortet.

Hurtigste bilist blev målt til at køre 144 km/t forbi ATK-målebilen.

Alle de blitzede bilister kan nu i nærmeste fremtid forvente at høre nærmere fra politiet, som fortsætter hastighedskontrollen på motorvejen de næste dage, mens Roskilde Festival afvikles.

 

Blufærdighedskrænkelse ved beføling

Kl. 13.55 anmeldte en 25-årig kvinde fra København, at hun for ca. 30 minutter siden i sin teltlejr var blevet kontaktet af en fremmed mand, der indledningsvist blot ønskede at hvile sig i hendes lejr.

Efterfølgende havde han tilbudt hende massage, samtidig med at han berørte hende flere steder på kroppen og kyssede hende trods den 25-årige kvindes både verbale og fysiske protester over for manden.

Til sidst gik manden, som blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 160-170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Blå maling på højre overarm, mørkt skæg omkring hagen og kæbepartiet, brune øjne, iført: blå bøllehat, shorts og lilla T-shirt, medbringende en grøn pose. Han talte engelsk.

Politiet ledte efter den mistænkte på festivalpladsen, men uden at finde ham i første omgang, idet han kan mistænkes for en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse.

 

Besiddelse af narkotika / lov om euforiserende stoffer

Politiet foretog med baggrund i oplysninger om tilstedeværelse af en større mængde narkotika i en teltlejr en ransagning af området søndag eftermiddag. En narkohund assisterede politiet ved ransagningen af teltområdet, hvor en 23-årig mand fra Fyn blev fundet i besiddelse af euforiserende piller, 14 gram psilocybinsvampe, 16 gram marihuana, knap fem gram hash og godt tre gram amfetamin. De ulovlige stoffer blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, som formentlig skulle have været delt med de øvrige tilstedeværende i teltlejren. 

Også enkelte af de øvrige tilstedeværende i teltlejren var i besiddelse af en mindre mængde ulovlige stoffer, som de er blevet sigtet for den ulovlige besiddelse af.

Den 23-årige fik af Roskilde Festival klippet sit armbånd og blev bortvist, og de øvrige personer i teltlejren fik tildelt et advarselsarmbånd.

 

Uro og uorden blandt pantsamlere

Kl. 15.37 var nogle pantsamlere blevet uenige indbyrdes, idet de ikke kunne enes om fordelingen af poser med pantflasker.
Politiet tog til stedet, hvor der i mellemtiden var indgået et forlig mellem de involverede parter, så politiet behøvede at foretage sig yderligere.

 

Trafikale problemer – Vor Frue Hovedgade / Kamstrupvej, Roskilde

Kl. 16.08 var det opstået en trafikophobning i området ved Vor Frue Hovedgade og Kamstrupvej.
Det viste at være forårsaget på grund af afsætning af gæster til festivalen, hvilket havde skab kø og dermed en trafikprop i området.

 

Anmeldelse om mulig sædelighedsforbrydelse

Kl. 02.56 fik politiet en henvendelse fra opmærksomme festivalgæster om, at en mand lå oven på en kvinde i området ved tårn N. Festivalgæsterne havde råbt op, og en mandlig gæst fik grebet ind og fjernet manden fra hans position over kvinden. Manden kvitterede med et slag mod festivalgæsten, inden manden flygtede fra stedet.

Politiet fik kontakt til en påvirket, 22-årig kvinde, som straks blev indlagt på et sygehus til fornøden behandling i anledning af sin påvirkethed og undersøgelse for eventuelle spor fra en mulig sædelighedsforbrydelse.

Den 22-årige kvinde kunne ikke afhøres straks efter anmeldelsen, men stedet, hvor hun blev set sammen med den nu flygtede mand, blev undersøgt som et gerningssted for eventuelle spor, såfremt der måtte være foregået noget strafbart.

Den flygtede mand blev af vidner beskrevet som en 170-180 cm høj mand, der var iført en grå hættetrøje og mørke, lange bukser.

Politiet fandt ikke den mistænkte mand og afventer nu muligheden for at afhøre den 22-årige kvinde om hendes oplevelser af det formodede overgreb på hende.
 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

24. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 24. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 23. april 2024 kl. 07.00 til 24. april 2024 kl. 07.00.

23. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. april 2024.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. april 2024 kl. 07.00 til 23. april 2024 kl. 07.00.

22. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. april 2024

Vidner søges til groft overfald på lastbilchauffør - Mænd afsløret midt i narkohandel - Vidner søges til indbrud i tandlæge, hvor dyrt udstyr blev stjålet. Læs mere i weekendens uddrag Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. april 2024 kl. 07.00 til 22. april 2024 kl. 07.00.