Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

14. september 2022 14:26

52-årig mand fra Bornholm dømt for stalking

Retten på Bornholm har i dag idømt en 52-årig mand 60 dage for stalking. Manden er desuden dømt for tyveri, hærværk samt overtrædelse af våbenloven.

En 52-årig mand fra Bornholm har i en periode på flere måneder systematisk og vedvarende kontaktet, forfulgt og på anden vis chikaneret sin ekskæreste. I den forbindelse har manden blandt andet stjålet ekskærestens pas fra hendes adresse samt i et tilfælde begået hærværk, hvor han med en slangebøsse har knust ruderne i et drivhus. 

Manden fik den 25. juli 2022 tilhold mod at opsøge ekskæresten, hvilket han overtrådte mindre end en halv time efter, at tilholdet blev forkyndt for ham. Gennem Messenger tog den 52-årige kontakt til ekskæresten ved at ringe 56 gange og skrive flere chikanerende beskeder. Manden blev derefter anholdt den 27. juli, og den 28. juli blev han varetægtsfængslet i to uger, der blev forlænget med yderligere to uger.

Den længerevarende stalking og overtrædelsen af tilholdet har ført til, at Retten på Bornholm i dag har idømt den 52-årige bornholmer 60 dages ubetinget fængsel for stalking efter straffelovens §242. Den 52-årige mand modtog dommen.

Anklagerfuldmægtig ved Bornholms Politi, Mads Berggren Larsen, siger om afgørelsen: ”Jeg er først og fremmest tilfreds med rettens dom på 60 dages ubetinget fængsel. Derudover ser anklagemyndigheden dommen som et udtryk for, at retten er enig i, at man allerede i førstegangstilfælde af stalking skal straffes hårdere, end det har været tilfældet før den selvstændige kriminalisering af stalking.” 

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

23. februar 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi efterlyser forurettet efter overfald i Netto

En mand blev den 19. januar udsat for vold i Netto på Store Torv i Rønne, da han ved kassen fik kastet forskellige varer på sig af to gerningsmænd. Politiet efterlyser den forurettede.

5. februar 2024

Bornholms Politi

77-årig fundet skyldig i grovere uforsvarlig behandling af grise

Retten på Bornholm fandt fredag den 2. februar 2024 en 77-årig kvindelig virksomhedsejer skyldig i uforsvarlig behandling af tre grise.

31. januar 2024

Bornholms Politi

Aspirantnetværk skal få flere bornholmere i politiskjorten

Nogle gange må man gøre noget ekstra for at tiltrække nye kolleger. Det gør Bornholms Politi. Danmarks mindste politikreds er blevet godkendt som uddannelseskreds, og siden juni 2023 har politikredsen via et aspirantnetværk arbejdet målrettet med at støtte og motivere bornholmere til at søge en karriere i politiet. Den 1. februar 2024 starter den første fra aspirantnetværket på Politiskolen.