Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

5. februar 2024 15:31

77-årig fundet skyldig i grovere uforsvarlig behandling af grise

Retten på Bornholm fandt fredag den 2. februar 2024 en 77-årig kvindelig virksomhedsejer skyldig i uforsvarlig behandling af tre grise.

Tre grises helbred var omdrejningspunktet i en sag, som fredag endte med, at en 77-årig ejer af en transportvirksomhed blev kendt skyldig i grovere uforsvarlig behandling af dyr. De tre grise havde skader og skavanker, der gjorde, at de ikke var egnet til at blive transporteret.


Det er dog ikke den 77-årige ejer selv, men derimod forskellige chauffører, der har lastet og transporteret grisene i en periode mellem oktober 2021 og februar 2023. Alligevel er det hende, der som ejer af virksomheden har det overordnede ansvar for, at dyrene er egnet til transportturen.

 

Kvinden var tiltalt for grovere uforsvarlig behandling af i alt fem grise, og anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om, at hun skulle betale i alt 200.000 kr. i bøde.

 

Den 22. og 29. januar 2024 blev sagen behandlet ved Retten på Bornholm, og fredag den 2. februar faldt der dom i sagen. Kvinden blev fundet skyldig i grovere uforsvarlig behandling af tre grise og blev idømt en bøde på 60.000 kr. Hun blev dog frifundet for overtrædelser i forhold til to grise, da det ikke med sikkerhed kunne afgøres, om grisene havde synlige skader, da de blev lastet. 

 

Dommeren lagde vægt på sagens alvorlige karakter, og at kvinden er tidligere straffet for lignende kriminalitet. Dog var det formildende, at sagerne var forgået over flere år, og at der altså ikke var tale om systematiske gentagne overtrædelser. Desuden havde kvinden ikke opnået nogen økonomisk vinding.

 

Anklager i sagen Mads Berggren Larsen er umiddelbart tilfreds med sagens udfald:

 

”Det er en sag, der har været længe undervejs, så jeg er glad for, at den nu har været for en dommer. Sagen har været grundigt behandlet i retten, og selvom vi ikke fik fuldt medhold i vores påstand, synes jeg, at dommen er velbegrundet. Vi vil nu gennemgå dommen og vurdere, om vi skal indstille til Statsadvokaten, at der skal ske anke i forhold til den del af sagen, hvor vi ikke fik medhold.”

 

Begge parter har 14 dages betænkningstid til at vurdere, om sagen skal ankes.

 

Yderligere information:

 

Anklager Mads Berggren Larsen, telefon +4523619406

 


Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

17. april 2024

Bornholms Politi

Politiet søger overvågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle

Bornholms Politi rækker ud til borgere, der har videoovervågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle, for eksempel fra privat overvågning eller såkaldte dashcam's fra biler.

17. april 2024

Bornholms Politi

Nyt tilbud om offerrådgivning på Bornholm

Nu har ofre for vold, indbrud eller anden kriminalitet en ny mulighed for at få hjælp og støtte på Bornholm. Fem lokale frivillige er blevet uddannet som offerrådgivere i den nyetablerede bornholmske afdeling af Offerrådgivningen.

23. februar 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi efterlyser forurettet efter overfald i Netto

En mand blev den 19. januar udsat for vold i Netto på Store Torv i Rønne, da han ved kassen fik kastet forskellige varer på sig af to gerningsmænd. Politiet efterlyser den forurettede.