Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

17. april 2024 09:59

Nyt tilbud om offerrådgivning på Bornholm

Nu har ofre for vold, indbrud eller anden kriminalitet en ny mulighed for at få hjælp og støtte på Bornholm. Fem lokale frivillige er blevet uddannet som offerrådgivere i den nyetablerede bornholmske afdeling af Offerrådgivningen.

Nye offerrådgivere på Bornholm 2024

Mandag d. 15. april blev Bornholms fem nye lokale frivillige blive ønsket tillykke med, at de nu har gennemført uddannelsen som offerrådgivere. Dermed vil bornholmske ofre for kriminalitet samt vidner og pårørende igen kunne få hjælp og støtte fra lokalkendte offerrådgivere.

 

Den nye bornholmske offerrådgivning består af fem frivillige, der har gennemgået uddannelsen til offerrådgiver. Her er de blandt andet blevet klædt på til at lytte til ofrenes oplevelser og støtte dem i deres reaktioner, hjælpe med at skabe overblik over hændelsesforløbet og vejlede i forhold til de videre forløb, for eksempel i forbindelse med en retssag.

 

Lokalkendskab er vigtigt

Politidirektør i Bornholms Politi, Martin Preisz Gravesen er glad for, at bornholmere igen har mulighed for at få støtte og rådgivning fra lokalkendte offerrådgivere.

 

- Vi vil gerne takke de lokale frivillige, der nu er klar til at støtte og rådgive ofre, vidner og pårørende. Det er vigtigt, at borgerne på Bornholm har samme muligheder, som i andre dele af landet, og kan blive støttet af nogen, som også har et kendskab til øen og de lokale forhold. Det kan have stor betydning for mennesker, der står i en sårbar situation, som man ofte gør, når man har været udsat for eller været vidne til noget kriminelt, siger Martin Preisz Gravesen.

 

Lokalformand i Offerrådgivningen Bornholm, Pia Bæckmann Falbe-Hansen, takker Bornholms Politi for den varme opbakning og støtte, og fortæller, at de fem nyuddannede offerrådgivere glæder sig til at tage imod opkald fra bornholmerne.

 

- I dag er en stor dag for os, og i den forbindelse varmer det at mærke opbakningen fra Bornholms Politi. Vi er fem lokale frivillige, der ser frem til at gøre en forskel og til at tale med bornholmske ofre, vidner og pårørende. De skal vide, at vi er her for dem, og at man hellere skal ringe en gang for meget end en gang for lidt, siger Pia Bæckmann Falbe-Hansen.

Fakta om Offerrådgivningen på Bornholm

Offerrådgivningen Bornholm er en uafhængig organisation, som samarbejder tæt med Bornholms Politi, der har ansvar for at ofre vidner og pårørende for kriminalitet og ulykker kan modtagerådgivning og vejledning ved en lokal offerrådgivning. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hvis du har været udsat for eller vidne til kriminalitet, ulykker eller andre voldsomme hændelser, eller hvis du er pårørende, kan du kontakte Offerrådgivningen på Bornholm på telefon 23 68 60 13 eller mail bornhom@offerraadgivning.dk. Du kan også læse mere om dine muligheder på offerraadgivning.dk

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

30. april 2024

Bornholms Politi

Borgernes tryghed er høj på Bornholm

Justitsministeriet har udgivet den årlige tryghedsundersøgelse, som blandt andet viser, at 92 procent af borgerne på Bornholm grundlæggende er trygge i deres nærområde. Det er højere end landsgennemsnittet på 88 procent.

17. april 2024

Bornholms Politi

Politiet søger overvågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle

Bornholms Politi rækker ud til borgere, der har videoovervågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle, for eksempel fra privat overvågning eller såkaldte dashcam's fra biler.

23. februar 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi efterlyser forurettet efter overfald i Netto

En mand blev den 19. januar udsat for vold i Netto på Store Torv i Rønne, da han ved kassen fik kastet forskellige varer på sig af to gerningsmænd. Politiet efterlyser den forurettede.