Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

1. december 2020 20:15

Pressemeddelelse Bornholm

Anmeldt demonstration Black Lives Matter (BLM) og moddemonstration

Bornholms Politi var i dag til stede ved to anmeldte demonstrationer på Store Torv i Rønne, da ”Black Lives Matter Denmark” (BLM) havde anmeldt en demonstration i anledning af drabssagen i Nordskoven til gennemførelse tirsdag den 1. december kl. 1400, mens en lokal person havde anmeldt en moddemonstration samme tid og sted.

Ved demonstrationens start var der 25 – 30 deltagere fra ”BLM”, mens der alene var 1 person fra moddemonstrationen.
Demonstrationerne forløb derfor ganske roligt.
I umiddelbar tilknytning til demonstrationernes start forsamlede en gruppe på 15 – 20 personer sig og påberåbte sig at være en moddemonstration til ”BLM”, hvilket de ønskede at anmelde.
Moddemonstrationen fik lov at opholde sig på anvist plads på Store Torv.

Begge demonstrationer blev opdelt og under opsyn fra politiet lov til at give deres meninger til kende gennem demonstrationerne, hvilket forløb uden problemer for politiet.

Ved BLM’s forskydning til shelterpladsen i Nordskoven, bemærkede politiet, at moddemonstrationen ligeledes havde indfundet sig ved samme shelterplads for at mindes den dræbte.

Efter dialog med politiet fortrak moddemonstrationen et stykke væk og gav plads til BLM, der herefter gennemførte deres planlagte aktion ved shelterpladsen.

Efter et stykke tid forlod BLM shelterpladsen og kørte i bus til et opholdsområde i Rønne, hvor de forblev indtil afrejse med Færgen kl. 2030.

Begge demonstrationer forløb uden nævneværdige problemer for Bornholms Politi.
 

Pressekontakt

 

E-mail: bornh@politi.dk 

Telefon: 2323 1448

15. september 2023

Bornholms Politi

31-årig idømmes seks måneders fængsel

En 31-årig mand fra Bornholm er ved Retten på Bornholm idømt seks måneders fængsel for flere forhold af indbrudstyveri samt tyveri, vold, hærværk, og besiddelse af hash. Manden modtog dommen.

30. juni 2023

Bornholms Politi

Bornholms Politi med opfordring til bornholmerne: Registrer dine overvågningskameraer

Har du et overvågningskamera, der filmer et offentligt område, som benyttes til almindelig færdsel? Så har du som virksomhedsejer pligt til at registrere dit kamera i politiets kameraregister.

28. juni 2023

Bornholms Politi

Bornholmerne er fortsat blandt de tryggeste i landet

Næsten 93 procent af bornholmerne føler sig grundlæggende trygge, dér hvor de bor. Det viser Justitsministeriets årlige Tryghedsundersøgelse, der samtidig slår fast, at bornholmerne har høj tillid til politiet.