Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

27. juni 2022 15:17

Mand idømt 12 års fængsel for drabsforsøg

35-årig mand dømt for et drabsforsøg begået i Brøndby.

Københavns Vestegns Politi

Den 35-årig mand var tiltalt for at have forsøgt at skyde en 34-årig mand i Brøndby den 18. januar 2021. Drabsforsøget skete på en p-plads og blev begået med en maskinpistol. Ifølge tiltalen, så sigtede den dømte på forurettedes hoved, men denne undgik i første omgang at blive ramt, da maskinpistolen fejlfunktionerede. Da det lykkedes gerningsmanden at få våbnet til at virke, blev forurettede ramt i siden af kroppen, men lykkedes med at komme væk.

Da drabsforsøget skete på offentligt sted med et særdeles farligt våben, havde anklagemyndigheden krævet en straf der gik langt ud over de normale seks års fængsel i sager om drabsforsøg.

”Når man skyder med en maskinpistol på et offentlig sted og ovenikøbet har foretaget rekognoscering før drabsforsøget, så skal man straffes markant – og det er sket i sagen her”, siger anklager Liv Amnitsbøl.

Manden er tidligere dømt for besiddelse af skydevåben. 

”Også det forhold har haft betydning for straffen”, siger Liv Amnitsbøl.

Sagen er blevet efterforsket omfattende af Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet hos Københavns Vestegns Politi. Ifølge politiets efterforskning er motivet jalousi. 

Den dømte ankede efterfølgende dommen.

Pressekontakt:

Anklager Liv Amnitsbøl via pressetelefon 40263704

 

Den forurettede blev et par måneder senere igen udsat for drabsforsøg. For det forhold blev en 45-årig mand idømt 8 års fængsel den 23. maj:

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

19. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Ny nærpolitienhed i Høje Gladsaxe officielt indviet

Nu er lokalpolitiets nye nærpolitienhed i Høje Gladsaxe officielt indviet og erklæret for åben bydelens beboere. Kom forbi, og hils på dine lokale betjente.

17. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Knaldende bil tilbageholdt af politiet

Københavns Vestegns Politi har tilbageholdt en bil i over to måneder, efter den afgav høje knald under kørsel. Katalysatoren var fjernet og motorens elektronik ændret, så udstødnings-gasserne røg direkte ud i atmosfæren. Først efter et værksted miljøgodkendte bilen, kom den på gaden igen.

5. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Politiet er med når det ringer ind til nyt skoleår

Når klokken ringer ind til et nyt skoleår mandag 8. august, strømmer en masse nye små trafikanter ud i trafikken. Dem skal vi tage ekstra hensyn til, og derfor er Københavns Vestegns Politi ude på skolevejene hver morgen i uge 32 og 33.

Forslag