Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

22. juni 2022 08:47

Dagplejer tiltalt for drab

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har netop rejst tiltale mod en 57-årig midtjysk kvinde. Kvinden er tiltalt for i efteråret 2019 at have dræbt en 1-årig pige.

En 57-årig kvinde er tiltalt for manddrab. Ifølge anklageskriftet dræbte kvinden i november 2019 en 15 måneder gammel pige, som kvinden passede i sin dagpleje. Den kvindelige dagplejer er tiltalt for at have dræbt barnet ved - i tidsrummet mellem klokken cirka 6.30 og cirka 15.15 den 28. november 2019 - at have rusket den 15 måneder gamle pige og givet hende flere slag i hovedet, så pigen efterfølgende døde af sine kvæstelser.

Det fremgår af anklageskriftet, at hvis ikke retten dømmer kvinden for manddrab, så mener anklagemyndigheden, at hun bør dømmes for legemsangreb af særligt rå brutal eller farlig karakter med døden til følge under særligt skærpende omstændigheder.

Sagen forventes at køre som en nævningesag ved retten i Herning med første retsdag den 22. august 2022 klokken 9.00. Der er i alt afsat seks retsdage til sagen, og dommen ventes at falde den 5. september 2022.

Kvinden har siddet varetægtsfængslet siden den 18. juni 2021.

 

Særligt til pressen

Der vil være mulighed for interview med sagens anklager efter første og sidste retsdag. Indtil da har Midt- og Vestjyllands Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.
Anmodning om aktindsigt i anklageskriftet sendes til MVJYL-Aktindsigt@politi.dk.
Oplys gerne journalnummer 4100-73262-00001-21 for at lette sagsbehandlingen. Angiv også gerne en sikker mail for at sikre hurtigst mulig besvarelse.

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

Flere nyheder

30. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

43-årig mand dømt for voldtægtsforsøg i Nørre Nissum

Fem års fængsel og permanent udvisning af Danmark. Sådan lød straffen til en 43-årig mand, da han i dag blev dømt for voldtægtsforsøg i Nørre Nissum.

28. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Hjemmerøveri og vanvidskørsel ender med over syv års fængsel

To unge mænd på henholdsvis 27 og 35 år er i dag blevet idømt flerårige fængselsstraffe ved retten i Herning for et groft hjemmerøveri. En tredje medvirkende på 37 år er ligeledes blevet kendt skyldig i sagen. Dommen kommer på baggrund af et hjemmerøveri begået i august sidste år på en adresse i Birk, hvor tiltalen bl.a. lød på hjemmerøveri, grov vold og vanvidskørsel.

28. juni 2022

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd skal flere år i fængsel for bedrageri og afpresning på sociale medier

Fire mænd udgav sig på sociale medier for at være en kvinde, der solgte seksuelle ydelser – men i stedet var der tale om et større svindelnummer. I dag blev mændene dømt for organiseret bedrageri og afpresning, og de kan nu se frem til at skulle i fængsel i mellem to og et halvt års fængsel og 5 års år.

Forslag