Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

28. juni 2022 09:49

Tour de France fra Vejle til Sønderborg


På søndag den 3. juli 2022 kører Tour de France-rytterne igennem to jyske politikredse, når startskuddet lyder i Vejle og målstregen krydses i Sønderborg. Politiet er naturligvis til stede for at sikre, at det forløber fredeligt, sikkert og trygt.

Politibil

Sammen med de mange Tour de France-ryttere, følgebiler, reklamekaravaner og tilskuere vil du i weekenden også kunne se en del politi.

 

”Det er ikke første gang, vi håndterer cykelløb hverken i Syd- og Sønderjyllands Politi eller i Sydøstjyllands Politi, fx har Post Nord Danmark

Rundt flere gange været kørt hos os og tidligere har Giro d'Italia været blandt andet i Sydøstjyllands politikreds, så vi har gode erfaringer at trække på. Med Tour de France er der bare tale om et cykelløb i en noget større skala,” fortæller Tage Jehn, politiinspektør og linjechef for beredskabet i Syd- og Sønderjyllands Politi, der har ansvaret for politioperationen.  ”Nu ser vi frem til en festlig, sportslig og ikke mindst sikker 3. etape i vores politikredse.”

 

Gode råd til Tour de France tilskuerne
Hvis du skal stå langs ruten og heppe på tour-rytterne i weekenderne, er der nogle gode råd at tage med, så alle kan få en festligt og sikker Tour de France-oplevelse:

 

Hold dig på den rigtige side
Træd ikke ud på vejen, når rytterne kommer og hold dig selv og dine ting bag barrieren. Det kan blive farligt for rytterne og for dig selv.

 

Hold øje med vejen 
Det er ikke kun cykelryttere, der kører på ruten. Også reklamekaravane med biler og andre ryttere kører etaperne, så hold altid øje med, om der er aktivitet på vejene.

 

Pas på børnene 
Selvom der er spærret for trafik er det stadig en vej – Det går rigtigt stærkt og cykelrytterne kører tæt. også selvom der har været ro på længe.

 

Overvej at lade hunden blive hjemme 
Tager du dit kæledyr med, risikerer de at blive skræmt af feltet. De kan også forvilde sig ud på vejen og det kan udvikle sig til en farlig situation.

 

Planlæg din rejse til og fra løbet 
På den måde sikrer du, at du nemmest og hurtigst kan komme til cykelløbet og hjem igen.

 

Tag trafikken med i planlægningen
Med Tour de France, Roskilde Festival, DGI Landsstævne og en af sommerens store rejsedage i samme weekend, vil der være udfordringer i trafikken i store dele af landet hen over weekenden. I forbindelse med Tour de France er der store ændringer i trafikken, når ruten bliver afspærret og ikke kan krydses i flere timer.

Derfor er det en god idé at planlægge og holde sig orienteret på trafikfronten, hvis man skal ud på vejene – uanset om man skal deltage i nogle af de store arrangementer, eller bare skal fra A til B. Det forventes også at være ekstra pres på den kollektive trafik i weekenden.
Og på selve dagen, når du skal afsted, så sørg for at tjekke trafikinfo.dk, inden du kører hjemmefra og lyt til P4 radio, mens du kører.

 

Du kan finde information om Tour de France, afspærringer, gode råd og parkeringsmuligheder på siderne her:

 

  • Læs mere om Tour de France og etaperne, muligheder for parkering som tilskuer, events og meget, meget mere på www.letourcph.dk
  • Læs mere om lukning og afspærring af veje samt den aktuelle trafiksituation under Tour de France på www.trafikinfo.dk
  • Læs om mulighederne for transport med kollektiv trafik til og fra Tour de France etaperne www.transporttiltouren.dk

Du kan også finde information på kommunernes hjemmeside.

 

Til pressen
Hvis du som journalist har politirelaterede spørgsmål vedrørende Tour de France kan du op til, under og efter afviklingen af cykelløbet kontakte Syd-og Sønderjyllands Politi på pressenummeret: +45 2052 6460.


Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

13. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

Målrettet indsats fører til fund af gaspistol og signalpistol

Sydøstjyllands Politi fandt på baggrund af en målrettet indsats og ransagning af flere adresser i Vejle en gaspistol og en signalpistol. En 34-årig mand er i den forbindelse blevet sigtet for overtrædelse af våbenloven.

11. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

Hundepatrulje snuste sig frem til indbrudstyve i går - nu er de dømt

To udenlandske mænd blev mandag den 10. juni anholdt i forbindelse med et indbrudsforsøg. Tirsdag den 11. juni blev de begge idømt straksdomme ved Retten i Kolding.

4. juni 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd dømt for flere røverier af særlig farlig karakter

Retten i Kolding idømte i dag en mand på 31 år 5 års fængsel og en mand på 30 år 6 års fængsel for i forening af have begået flere røveri-forhold af særlig farlig karakter.