Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

16. oktober 2018 07:00

Mobil politistation på arbejde i efterårsferien

Fyns Politi rykker fra i dag endnu tættere på borgerne, når den mobile politistation tages i brug i forbindelse med nogle af de mange arrangementer i kredsen i forbindelse med efterårsferien.

I bilen vil to betjente være klar til at møde borgerne og svare på deres spørgsmål.

-Det er vigtigt, vi kommer endnu tættere på borgerne, tryghed og nærhed skal være en synlig og håndgribelig del af politiets arbejde. Det er en mobil politistation rigtig god til, fordi den kan komme hurtigt rundt i politikredsen og rykker netop derhen, hvor borgerne er, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

En del af 'Nærhed og tryghed'
Brugen af mobile politistationer er et af de i alt 14 initiativer, som justitsminister Søren Pape i sidste uge præsenterede i udspillet ’Nærhed og tryghed’. Målet med de rullende politistationer er at skabe større synlighed og tilgængelighed i politikredsen. De foreløbige erfaringer har vist, at mobile politistationer har værdi for politiets tryghedsskabende indsatser.

-Borgerne vil opleve vores mobile politistation til for eksempel større arrangementer og begivenheder, hvor mange mennesker mødes – som det jo sker netop her i efterårsferien. Vi vil også køre den mobile politistation ud til byområder, der ikke længere har en fast politistation eller til steder, hvor der er behov for en særlig tryghedsskabende indsats. Endelig kan der også være tilfælde, hvor borgerne af en eller anden grund har behov for, at politiet er til stede i deres lokalområde, siger Arne Gram.

Kom og mød os
-Borgerne kan komme og spørge politiet til råds. De er selvfølgelig også meget velkommen til at fortælle om, hvad der rører i deres nærområde, hvad der måske gør dem utrygge netop der, hvor de bor, siger Arne Gram.

Første stop for den mobile politistation bliver tirsdag den 16. oktober i Faaborg ved rådhuset, hvor den mobile politistation vil være holde fra klokken 9:00 – 11:00.

Derefter fortsætter den mobile politistation til Ladby i Kerteminde Kommune, hvor den vil holde ved Vikingeskibsmuseet, Vikingevej 123 fra klokken 12:00-13:30.

Onsdag den 17. oktober vil den mobile politistation være til stede under Svendborg Street-food på Frederiksøen ved havnen fra klokken 10:00 – 14:00.

Begge dage er pressen velkommen til at kigge forbi og følge arbejdet.
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

29. april 2024

Fyns Politi

Fynboerne er fortsat trygge i deres nabolag

Justitsministeriets årlige tryghedsundersøgelse er netop blevet offentliggjort. Igen er tilliden til politiet og trygheden på Fyn og øerne på et højt niveau.

23. april 2024

Fyns Politi

Fælden klappede på Fyn

En 57-årig mand fra Nordfyns Kommune blev i dag i grundlovsforhør ved Retten i Odense fængslet i 4 uger. Han er sigtet for i alt 17 forskellige forhold og flere er på vej. ​

23. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidne i forbindelse med et færdselsuheld i en Nettobutik

Onsdag den 17. april kørte en bil ind gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med efterforskningen af sagen, søger Fyns Politi et vidne.