Spring til hovedindhold

Forslag

IT-specialister til efterforskning af cybercrime i National enhed for Særlig Kriminalitet Øst

Glostrup

Vil du være med til at afsløre cyber-forbrydere, der udnytter sårbarheder i serversoftware og kommunikationsprotokoller og benytter snedige tricks til at skaffe sig adgang til danske virksomheders servere og data?

Så har du her muligheden for at blive IT-efterforsker i NC3's High Tech Crime-sektion og være med til at styrke politiets kamp mod cybercrime ved hjælp af tekniske analyser og formidlingen af dine fund til retssystemet.

Her tæller hvert minut, og du skal være fremme i skoene for at følge med udviklingen.


Din nye hverdag
Nationalt Cyber Crime Center (NC3) understøtter dansk politis efterforskning af kompleks cybercrime. I Sektionen for High Tech Crime (HTC) er vi specialiseret i teknisk rådgivning, efterforskning og analyse inden for kriminalitetsformer, som for eksempel hacking, malware, ransomware, DDoS-angreb eller andre former for digital sabotage samt brugen af kryptovalutaer og udnyttelsen af blockchain-teknologier til at skjule hvidvask og anden kriminalitet.

Cyberkriminalitet koster hvert år danske virksomheder og organisationer store millionbeløb. Efterforskningen af cybercrime sker altid i et kapløb mod tiden, fordi data er flygtige og hvert minut tæller, når politiet skal nå at sikre spor fra gerningsmændene.

I HTC bliver du en del af et kompetent team, der støtter politikredsene i alle faser af high tech crime-sager fra bevissikring til overlevering til Anklagemyndigheden.

Du indgår i den overordnede kontakt med den forurettede eller politikredsen, der har henvendt sig om sagen. Herfra vurderer du, hvilke data du skal have adgang til og identificerer indgangsvinkler og fokuspunkter for den videre efterforskning.

Du bliver en del af vores first-response vagtordning, hvor vi yder akut vejledning og vigtig sporsikring for virksomheder, som er blevet ramt af alvorlige cyberangreb.

Dine IT-kriminaltekniske undersøgelser består herefter af detaljeret dataanalyse for at sikre spor. Det kan for eksempel være ved log-søgning efter IP-adresser, malwareanalyse, sporing af eventuel datafordeling eller andre indikationer på, hvad gerningsmændene har foretaget sig under deres adgang.

Du benytter også open source søgninger (OSINT) for at spore kriminel kommunikation og samle viden om aktuelle angreb.

Du dokumenterer dit arbejde gennem løbende rapportering, både i delrapporter med anbefalinger og en samlet slutrapport. Disse rapporter bruges som bevis i retssager og skal derfor være forståelige for ikke-teknikere som anklagere, dommere og forsvarere.

Du kan blive indkaldt som ekspertvidne og får introduktion til og undervisning i denne rolle. Derudover forventer vi, at du kan formidle emnet bredere for eksempel ved oplæg og foredrag om cybercrime.

Da cybercrime er i eksplosiv vækst, vil du hele tiden bidrage til udviklingen af nye efterforskningsmetoder. Med tiden får du også mulighed for at deltage i internationale efterforskninger.

Vi investerer i kompetenceudvikling, og er altid på jagt efter den nyeste viden gennem netværk, konferencer og faglige fora. Med udfordringer i ny teknologi og nye metoder, er traditionel uddannelse ofte utilstrækkelig. Du og dit team har derfor nøglerollen i at opdatere og dele viden gennem aktiv efterforskning og dyb forståelse af jeres sager.

Du bliver en del af et team præget af en stærk holdånd, hvor vores forskellige kompetencer er vores styrke, og vi supplerer hinanden i et godt samarbejde med fælles værdier og et brændende ønske om at gøre en forskel.


Vores nye kollega
Vores ideelle nye kollega har en videregående IT-teknisk uddannelse. Derudover har du stor erfaring med netværkskommunikation og -protokoller samt et solidt kendskab til både Windows og Linux operativsystemer, både for servere og personlige computere.

Det er ikke afgørende, hvor mange års erhvervserfaring du har, og vi modtager derfor også meget gerne din ansøgning, hvis du er nyuddannet.

Dataindsamling og –behandling fylder en stor del af din hverdag, og du beskæftiger dig med meget store mængder data ad gangen. Derfor kan erfaring med scripting eller programmering være en fordel til at lette og strukturere arbejdet.

Det er helt afgørende, at du er en god formidler og kan skrive på et forholdsvist højt niveau. Samtidig evner du at forklare komplekse, tekniske begreber og resultater i et letforståeligt sprog med fokus på din målgruppe. Du trives med både dokumentation af dit arbejde og udarbejdelse af større rapporter.

Det falder dig naturligt at bidrage til et dynamisk vidensdelingsmiljø, hvor du ikke blot deler din viden over frokostbordet, men også proaktivt beriger vores vidensdatabase med praktisk erfaring og indsigt.

Du har gode analytiske færdigheder og kan analysere komplekse informationer, opdage mønstre og danne konklusioner. Derudover kan du skabe dig en generel forståelse for digital kriminalitet og er klar til at forsøge at sætte dig ind i din modstanders tankegang.

Din arbejdsform er struktureret, omhyggelig, og du har øje for detaljerne. Du er en afslutter, og sætter en ære i at følge dine opgaver helt til dørs. Samtidig er du nysgerrig, lærevillig og har et stort drive for at undersøge forløb, sammenhænge og teknologier og hele tiden lære nyt.

Endelig er du en god holdspiller, der er hjælpsom, værdsætter faglig sparring og bliver motiveret af at samarbejde. Du giver gerne og er også åben for selv at modtage feedback, da vi kvalitetssikrer alt vores arbejde efter nogle faste standarder ved peer review.

Løn- og ansættelsesvilkår

Har du en akademisk baggrund ansættes du på overenskomstvilkår i henhold til de til enhver tid gældende aftaler mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.

Har du en anden uddannelsesmæssig baggrund, ansættes du i henhold til den til enhver tid gældende organisationsaftale for kontorfunktionærer i staten mellem Finansministeriet og HK/STAT samt OAO-S-fællesoverenskomst.

Der er til stillingen knyttet en fuldt arbejdsgiverfinansieret pensionsordning.

Dit arbejdssted bliver National enhed for Særlig Kriminalitet med adresse på Ejby Industrivej 125-135, 2600 Glostrup. Alternativt kan du også vælge at få tjenestested i NSK vest på Christian 8.s Vej 2C, 8600 Silkeborg.

Din arbejdstid er 37 timer pr. uge inkl. frokost, og der er flekstid i stillingen. Arbejdstiden ligger primært inden for normal kontortid.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse.

Stillingen kan besættes, så snart processen for sikkerhedsgodkendelsen er gennemført. Vi forventer at det bliver senest 1. september 2024.

Vi forventer at holde samtaler i uge 22 og 2. samtalerunde i uge 23. Der vil være en test og en formidlingsopgave i forbindelse med samtalerne.

Kontakt og ansøgning

Hvis du har uddybende spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte politikommissær Nicklas Fallesen på 4174-0338. Hvis du har spørgsmål til løn- og ansættelsesforhold, kan du kontakte rekrutteringskonsulent Rikke Vishart på 2114-3628.

Du kan finde generel information om politiet på www.politi.dk og om politiet som arbejdsplads på www.jobipolitiet.dk.

Når du søger en stilling i politiet, opretter du samtidig en profil i vores rekrutteringssystem. Hvis du søger flere stillinger, bedes du uploade en motiveret ansøgning og et CV pr. ansøgt job.

Vi anbefaler, at du navngiver dine dokumenter, så titlen på den stilling du søger fremgår. Foruden ansøgning og CV bedes du uploade dit eksamensbevis. Alle dokumenter bedes uploadet i pdf-format. Du skal ikke slette tidligere dokumenter, hvis du søger endnu et job. Det er først, hvis du har fået afslag på en søgt stilling, at du bør slette dokumenterne knyttet dertil.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Ansøgningsfrist: 12. maj 2024
Ansøg

OM NATIONAL ENHED FOR SÆRLIG KRIMINALITET
National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i politiet og anklagemyndigheden.
 
Vi håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet og har egen anklagemyndighed, der fører vores straffesager. Vores efterforskning og strafforfølgning er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet, og hvor vores indsats har den største effekt.
 
De komplekse sager, som NSK har ansvar for, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

Vi understøtter derudover hele dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning samt analyse- og efterretningsarbejde.
 
Vi er ca. 1.200 dedikerede medarbejdere. Vi har forskellige uddannelses- og erhvervsbaggrunde, som skaber en god dynamik og alsidighed i vores samarbejde og opgaveløsning.
 
I NSK har vi fokus på vores opgaveløsning, som kræver høj faglighed og kvalitet i vores arbejde. Vi er en arbejdsplads, hvor dygtige medarbejdere bliver endnu dygtigere, både gennem vores daglige arbejde og udfordringer og via løbende kompetenceudvikling. Derudover vægter vi trivsel, godt samarbejde samt balancen mellem dit job og privatliv højt.
 
NSK har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.