Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. juni 2019 12:17

31 anholdt i stor international sag om bl.a. 1650 kilo kokain og heroin

Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har igennem længere tid efterforsket en større sag om indsmugling og distribution af hård narkotika og våben. Efterforskningen har rettet sig mod et organiseret kriminelt netværk med rødder i Albanien, der bl.a. mistænkes for indsmugling og videredistribution af cirka 1650 kilo kokain og heroin.

Efterforskningen har ledt frem til en omfattende politiaktion onsdag, hvor indtil videre 31 personer er anholdt en række steder på Sjælland – flere er udenlandske statsborgere. Anholdelserne er foretaget i et samarbejde mellem SEØ, politikredsene på Sjælland, myndighederne i Sverige, Holland, Belgien, Slovenien, Albanien og Tyskland og det europæiske politisamarbejde, Europol. Der pågår onsdag en række lignende aktioner i flere af de ovennævnte lande. 

”Det er en stor sag, der har tråde ud bredt i Europa. Vi har gennem længere tid – sammen med vores europæiske kolleger i Europol – efterforsket netværket, som vi mistænker for omfattende og organiseret smugling af kokain, heroin og våben. Derfor er det selvfølgelig yderst tilfredsstillende, at dagens aktion er gennemført med succes og i dag har resulteret i indtil videre 31 anholdelser alene her i landet,” siger leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer. 

Der er på Sjælland foretaget ransagning af over 40 lokaliteter. I løbet af efterforskningen og dagens aktioner – i Danmark og udlandet – er der beslaglagt større mængder narkotika, våben og kontantbeløb. Derudover omfatter efterforskningen på tværs af de europæiske lande også omfattende hvidvask af store beløb. 
 
I forhold til den aktuelle efterforskning forestår der en del yderligere efterforskning, og politiet kan ikke udelukke flere anholdelser i sagen.
 
Flere af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret torsdag. Anklagemyndigheden vil fremsætte begæring om dørlukning.
 
Henvendelser omkring interview af leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer, via Københavns Politis pressetelefon 3521 9260.

Københavns Politi vil på et senere tidspunkt, nok onsdag aften eller torsdag morgen, kunne levere samlede tal fra aktionerne på tværs af de omfattede lande til pressen. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. maj 2024

Københavns Politi

Bagmænd anholdt for omfattende svindel via Facebook

Københavns Politi har anholdt fire unge mænd, som mistænkes for at være bagmænd i en lang række sager om økonomisk svindel via Facebook. I samme sag er flere end 70 personer allerede sigtet for hvidvask for at agere såkaldte muldyr.

22. maj 2024

Københavns Politi

Brand i skurvogn betragtes ikke længere som en drabssag

Efterforskningen af en brand på Frieslandsvej i Dragør den 28. april peger på, at en 67-årig mand omkom som følge af selve branden.

21. maj 2024

Københavns Politi

12 mænd anholdt i sag om omfattende hvidvask

I en koordineret aktion har Københavns Politi i dag slået til på forskellige adresser og anholdt 12 mænd i et større sagskompleks om hvidvask af ikke under 900 millioner kroner.