Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. juni 2019 12:17

31 anholdt i stor international sag om bl.a. 1650 kilo kokain og heroin

Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har igennem længere tid efterforsket en større sag om indsmugling og distribution af hård narkotika og våben. Efterforskningen har rettet sig mod et organiseret kriminelt netværk med rødder i Albanien, der bl.a. mistænkes for indsmugling og videredistribution af cirka 1650 kilo kokain og heroin.

Efterforskningen har ledt frem til en omfattende politiaktion onsdag, hvor indtil videre 31 personer er anholdt en række steder på Sjælland – flere er udenlandske statsborgere. Anholdelserne er foretaget i et samarbejde mellem SEØ, politikredsene på Sjælland, myndighederne i Sverige, Holland, Belgien, Slovenien, Albanien og Tyskland og det europæiske politisamarbejde, Europol. Der pågår onsdag en række lignende aktioner i flere af de ovennævnte lande. 

”Det er en stor sag, der har tråde ud bredt i Europa. Vi har gennem længere tid – sammen med vores europæiske kolleger i Europol – efterforsket netværket, som vi mistænker for omfattende og organiseret smugling af kokain, heroin og våben. Derfor er det selvfølgelig yderst tilfredsstillende, at dagens aktion er gennemført med succes og i dag har resulteret i indtil videre 31 anholdelser alene her i landet,” siger leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer. 

Der er på Sjælland foretaget ransagning af over 40 lokaliteter. I løbet af efterforskningen og dagens aktioner – i Danmark og udlandet – er der beslaglagt større mængder narkotika, våben og kontantbeløb. Derudover omfatter efterforskningen på tværs af de europæiske lande også omfattende hvidvask af store beløb. 
 
I forhold til den aktuelle efterforskning forestår der en del yderligere efterforskning, og politiet kan ikke udelukke flere anholdelser i sagen.
 
Flere af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret torsdag. Anklagemyndigheden vil fremsætte begæring om dørlukning.
 
Henvendelser omkring interview af leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer, via Københavns Politis pressetelefon 3521 9260.

Københavns Politi vil på et senere tidspunkt, nok onsdag aften eller torsdag morgen, kunne levere samlede tal fra aktionerne på tværs af de omfattede lande til pressen. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

29. marts 2023

Københavns Politi

23-årig tiltalt for skyderiet i Field's

I sagen om skyderiet i Field’s den 3. juli 2022 har Københavns Politis anklagemyndighed rejst tiltale mod en 23-årig mand. Han er blandt andet tiltalt for tre drab og flere drabsforsøg.

29. marts 2023

Københavns Politi

Syv mænd kræves varetægtsfængslet for salg af omkring to ton hash

I alt syv mænd i alderen 27-62 år blev tirsdag anholdt i en større sag om organiseret hashhandel i Pusher Street på Christiania.

28. marts 2023

Københavns Politi

Anholdt for at svindle ældre - gik især efter Aase og Hjørdis

Københavns Politi har anholdt fem unge mænd for omfattende telefonsvindel mod ældre kvinder. En 23-årig mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag.

Forslag